Wiltschutbeker

Het was even onduidelijk of de Wiltschutbeker dit jaar weer gespeeld zou worden. Er was nog maar één iemand over in het bestuur van de Wiltschutbeker. Gelukkig hebben er twee mensen zich aangemeld en kon het toernooi weer van start gaan. Voor wie de Wiltschutbeker niet kent: het is een toernooi met voorgift. Teams kunnen daarom bestaan uit spelers van verschillende sterkte en je speelt ook tegen spelers van allerlei sterkte.

Shot deed dit jaar mee met vier teams, het is lang geleden dat er zoveel Shotteams meededen! De eerste ronde bestaat uit een poule met vier (of drie) teams, de twee beste teams gaan verder in het toernooi. De volgende rondes zijn via het afvalsysteem.

Team 1: Anatolj, Wim, Owen, Johan F

Dit team won één wedstrijd en verloor twee wedstrijden. Hierdoor was het heel spannend in deze poule. Shot eindigde één punt achter de nummer twee en ging daardoor helaas niet verder in het toernooi.

Team 2: Sietse, Henk, Andre en Wilco

Dit team wist twee wedstrijden te winnen en verloor één wedstrijd (met 4-5). Ook in deze poule was het heel spannend, Shot haalde 16 punten en werd daarmee poule winnaar. Nummer twee had 15 punten en nummer drie had 14 punten.

Team 3: Narda, Natascha, Ed en Sytse

Dit team zat in een poule met twee andere teams, ze wisten van deze twee teams te winnen. Daarom werden ze poulewinnaar en gingen door naar de volgende ronde.

Team 4: Anneke, Marijn, Johan vd P en Helma

Voor dit team was het lastig, alle wedstrijden werden verloren en daarom eindigde dit team op de laatste plaats. Maar ze hebben het natuurlijk wel heel gezellig gehad.

Vervolg-rondes

Team 2 en 3 waren beide winnaar van hun poule en gingen door naar de laatste 32 teams in het toernooi. Beide teams wisten deze wedstrijd te winnen en gingen dus door naar de laatste 16 teams.

Shot 2 speelde deze wedstrijd in Groesbeek en won met 5-3 van DTS 1. Shot 3 mocht hun wedstrijd gewoon bij Shot spelen, het werd een hele spannende wedstrijd die pas in de laatste partij werd beslist. Shot won met 5-4.

Beide teams waren dus door naar de kwartfinales, deze werden gespeeld bij Cevelum. Shot 2 verloor deze wedstrijd met 2-5 van Bit.nl en was hierdoor uitgeschakeld. Voor Shot 3 was het weer een spannende wedstrijd die in de laatste partij werd beslist in de 5de set. Helaas was hiermee het verhaal voor Shot 3 ook afgelopen.

We kijken terug op een leuk toernooi, met veel deelname door Shot.