Volop buitentafeltennis bij Shot

Buitentafeltennis is helemaal in bij Shot. Eerst was er de jeugd. Zij hadden het voorrecht om hier al in mei mee te mogen starten. Dat leverde mooi avonden op. Het leek ook wel zomer in mei.

Vanaf 1 juni mogen ook de senioren weer buiten spelen. Een aantal kon niet meer wachten, want meteen op 1 juni, 2e Pinksterdag, moest er getafeltennist worden. De drang (of nood?) was te hoog. Gelukkig was het ook weer die dag weer prachtig weer.

Spelregels voor buiten

Woensdagmiddag 3 juni waren de echte senioren aan de beurt. Een selectie uit de vaste woensdagmiddaggroep had zich aangemeld en kwam ook opdagen. Eerst moest er natuurlijk goed gekeken worden naar de spelregels. Het bestuur had gezorgd voor een mooi spandoek en dit voor iedereen goed zichtbaar opgehangen.
En mocht je dan toch deze of gene regel even vergeten zijn, dan is er wel de corona-coördinator om je alsnog op deze of gene regel te wijzen.

Stof

De start was wel wat vals. De plantsoenendienst had besloten het openbare groen bij Shot juist die middag eens lekker aan te pakken. Met een bladblazer in juni laat je in een superdroog jaar veel stof opwaaien. En laat de wind nu ook nog net de verkeerde kant op staan. Maar met een vriendelijke woordje van Anneke was dit probleem snel opgelost.

Echte senioren

Maar toen was het hek dan ook van de dam, al liet de wind geen verstek gaan. Echte senioren laten zich niet uit het veld waaien noch slaan. De foto’s hieronder getuigen daar wel van.

Wat natuurlijk ontbrak was de gezellige, gezamenlijke koffiepauze, altijd een wezenlijk onderdeel van het woensdagmiddaggebeuren. Maar ook over de tafel heen of langs de zijlijn konden we op gepaste afstand bijpraten.

Nu hopen we dat het mooie weer aanhoudt, al is het momenteel wat minder. Vanaf 1 juli is de lol weer over, want dan gaan we weer naar binnen. Tenminste zoals het er nu naar uit ziet.