Verslag Shotfeest

Op zaterdag 5 november vond het jaarlijkse Shotfeest plaats. Toespraakje, wedstrijd rond de tafel, eten, shotveiling. En deze keer rytmisch bezig zijn. Marcel Kop schreef er een mooi verslag van.

Ruim veertig personen gaven gehoor aan de oproep van de feestcommissie  – bestaande uit Anneke Rot, Johan van de Pol, Aad Termorshuizen en Ric de Vos –  om de traditie van een jaarlijks “familie”feest voort te zetten. Enkele jonge neefjes, een nichtje, oudooms, tantes en vele opa’s en oma’s gaven acte de présence. Tegen een bescheiden bijdrage waren we verzekerd van een geheel verzorgde middag en avond en ook nog in een goed verwarmde zaal; thuis kon zélfs de verwarming al op de nachtstand!

We werden direct verrast met zowel zoete als hartige baksels van respectievelijk een tante en onze lievelingsneef! Aan de bar moest je bij het trio De Vos wel bijzondere keuzes maken bij het bestellen van de drankjes. Op de vraag of ik witte of rode wijn wenste was ik niet geheel voorbereid. Ik leefde in de veronderstelling dat er naar een bepaalde smaak gevraagd zou gaan worden. Verbouwereerd besloot ik te gokken op de meest rode.

Afrikaans Oosters

Onze sportzaal was omgetoverd, aangekleed en uitgelicht in Afrikaans-Oosterse sferen en na een korte speech van Ric als waarnemend voorzitter -helaas moest Jan wegens ziekte verstek laten gaan- begon natuurlijk de middag met het meest prestigieuze toernooi van onze club “ROND DE TAFEL 2022” Vrijwel iedereen grijpt deze geboden kans aan en maakt dankbaar gebruik van de extra 2 levens die ingezet konden worden. Met name de oudsten onder ons realiseerden zich welk een buitenkans zich hierbij voordeed. Helaas sneuvelden ze vrijwel allen vroegtijdig en lag de weg naar de finale vooral open voor de meest fitte en talentvolle spelers. Met Alex als kampioen 2022 en Sytse K. als verliezend finalist werd dit ludieke toernooi waardig besloten.

Buffet

Inmiddels was ook de cateraar gearriveerd. In buffetvorm werden er zowel warme als koude en speciaal voor de vegetariër aparte gerechten uitgestald. We mochten ons te goed doen aan een mix van Arabische, Turkse en Marokkaanse lekkernijen. Wat te denken van kiptajine, wortel met anijs en sinaasappel, frittata, quinoa salade met pijnboompitten, met lamsgehakt gevulde aubergines, Turks brood, meerdere yoghurtdips, eggha, couscous met paprika. Wat kunnen chefs uit die keukens toch toveren met hun ras el hanout, laos of koriander. Bij ons staat de winter voor de deur met stamppot, maar nu waanden we ons toch echt even in de sprookjeswereld van 1001 nachten.

Shotfeest 2022 buffet

Bieden voor een Robot

Traditiegetrouw volgde er nu de veiling voor ons eigen goede doel tw. aanschaf van een nieuwe, geavanceerde tafeltennisrobot. Blijkbaar had de oude afgedaan; ik zag “hem” dan ook al lang niet meer op onze ledenlijst. De ervaren veilingmeester Frans sprak de hoop en verwachting uit dat de opbrengst hoog genoeg zou zijn om die robot aan te kunnen schaffen; richt opbrengst € 1.500! Het tegenwoordig aanbod van de vele diensten ten opzichte van een gering aantal fysieke producten is illustratief voor de stand van onze economie. En zélfs dan nog blijken de meeste aangeboden producten niet eens van eigen bodem afkomstig te zijn; Chinese Wodka, Italiaanse honing, Duitse jam en siroop, 20 l. appelsap uit Randwijk  (geen idee waar dat ligt). Gelukkig werden er wel fikse prijzen voor geboden!

Zoals gezegd ligt het accent meer en meer op de diensten die de leden aanbieden. Door de enorme variëteit in expertise van die aanbieders is er voor de meeste veilingbezoekers wel iets van hun gading bij.

Wie wil er nu geen nachtelijke vogelexcursie maken of via GPS speuren naar een schat?  Is jouw tuin al winterklaar? Behoefte aan coaching of zoek je het liever in Reiki? Meerdere mogelijkheden om jouw tafeltennisprestaties of conditie te gaan verbeteren.

Gelukkig kon je ook gaan genieten van een ouderwetse winterse maaltijd.

De opbrengsten van de vele geveilde items varieerden van € 2 tot wel € 200!

Onze ICT medewerker Johan van de Pol hield elk uitgebracht definitief bod nauwkeurig bij en stelde vast dat er in totaal € 1.631 beschikbaar is gekomen voor de aan te schaffen robot.

Eric van W. besloot het eventuele tekort zélfs nog aan te vullen!

Djembé

Shotfeest 2022 djembee

Anneke R. had de virtuoze percussionist Sampoerna Soekhram gevraagd het avondprogramma af te sluiten met een gezamenlijke trommelsessie. Voor een dertigtal “muzikanten” lagen er djembés, conga’s en bongo’s klaar. Onder straffe leiding van Sampoerna  werd men uitgedaagd de elementaire ritmes na te spelen. Binnen een uur hadden de meesten enige beheersing van hun instrument bereikt, zoals het bewust spelen van een bass of hi-at en konden er vaste ritmes worden gespeeld met afwisselend een solo-optreden van één van de deelnemers. Als klap op de vuurpijl begeleidde onze Anneke zowel op accordeon als vocaal dit heerlijke muzikale optreden.

Velen bleven nog tot in de late uurtjes en waren zo sportief om de gehele feestzaal weer om te turnen in een prachtige sportzaal. Ook hier gold weer “vele handen maken licht werk”.

Dank je wel feestcommissie!

Namens de deelnemers lijkt het me hier gepast de feestcommissie nogmaals te bedanken voor dit perfect verzorgde SHOTfamiliefeest.

Opvallend dat SHOT -van oorsprong toch een tafeltennisvereniging-  waar ooit zowel top- als breedtesport beoefend werd, zich meer en meer ontwikkelt tot een gezelligheidsvereniging.

Uw verslaggever Marcel