TOP20 Toernooi Wageningen

De eerste editie van het TOP20 toernooi was een groot succes. 20 Topspelers die allen in de Nederlandse competitie spelen namen het in 4 poules van 5 spelers tegen elkaar op: een Duitser, een Italiaan, een Brit en een Let tegen 16 Nederlanders. 18 Mannen en 2 vrouwen.

Alle spelers waren erg enthousiast dat er aan het begin van de competitie nog een toernooi gespeeld kon worden om te zien waar ze staan ten opzichte van elkaar. Er is tenslotte zó lang geen wedstrijd meer gespeeld dat sommige spelers ook echt weer moesten wennen aan de wedstrijdspanning die ze normaal wel gewend waren.

Poule 1: Deelname vanuit Shot!

Top20 Shot Wageningen 2020 Poule1

In deze poule werden alle wedstrijden volgens rating beslist. Helaas moest Jelle Moris van Westa de avond voor het toernooi door privé omstandigheden afzeggen, wat de gelegenheid bood voor Shot speler Lorenzo Corsico om mee te doen. Hij speelde ruim een jaar geleden nog in de Italiaanse 1e divisie en liet zien dat als hij straks weer voldoende getraind heeft hij goed in de 1e divisie mee zou moeten kunnen komen.

Eindstand:

1. Pekka Pelz  Hercules (Dld) 4-4
2. Floris zur Muhlen TOGB3-4
3. Nolan Schultz    Hilversum2-4
4. Pim van Schaik Midstars  1-4
5. Lorenzo Corsico  Shot (W) (Ita) 0-4

Poule 2

Top20 Shot Wageningen 2020 Poule 2

In poule 2 was de favoriet Kas van Oost. Hij liet zich echter verrassen in zijn 3e wedstrijd door Stephan Tromer die vorige week al liet zien dat hij in topvorm was door het NK-B op zijn naam te schrijven. In deze poule wist ook Emine Ernst, lid van het Nederlandse damesteam voor een verrassing te zorgen door als nummer 5 geplaatst in deze poule van de nummer 4 te winnen. Ook tegen Kas van Oost was ze dicht bij een verrassing. In een spannende 5-gamer waarin 3 games boven de 10 kwamen verloor ze de laatste game met 10-12.

Eindstand:

1. Stephan TromerSalamanders4-4
2. Kas van OostWesta3-4
3. Mark SmithAlkmaar (Eng)2-4
4. Emine ErnstDe Toekomst1-4
5. Elwin HuidenHilversum0-4

Poule 3

Top20 Shot Wageningen 2020 Poule 3

Deze poule was tot het einde toe spannend. In de 6e wedstrijd van deze poule won Shuohan Men verrassend van Tim Gras. Zij liet zien dat ze dit nivo prima aan zal kunnen en ook echt in de eredivisie van de mannen thuis hoort. In de 7e wedstrijd in deze poule speelde Shuohan Men tegen Arturs Reinholz en als zij deze wedstrijd zou winnen dan zou ze 1e worden in de poule. Arturs Reinhols was echter nog een maatje te groot. Hierdoor werd wedstrijd 9 in deze poule bepalend voor de winst. Arturs Reinholds speelde tegen Tim Gras. Arturs Reinholds kwam echter niet in gevaar en verzekerde zich zo ongeslagen van de poule winst.

Eindstand:

1. Arturs ReinholdsWesta (Let)4-4
2. Shuohan MenMidstars3-4
3. Tim GrasTOGB2-4
4. Arnoud MeijerHilversum1-4
5. Arjan HuidenTaverzo0-4

Poule 4

Top20 Shot Wageningen 2020 Poule 4

In deze poule was zagen op basis van de rating wel de grootste verrassing. De pas 15 jaar jonge Milo de Boer, die naar rating 4e geplaatst was in deze poule won al zijn wedstrijden. Na Milo de Boer waren het de geplaatsten op de nummers 1, 2 en 5 die allen 2 wedstrijden wisten te winnen. Op basis van het onderlinge resultaat en het tellen van de games werd Barry Berben die 1e geplaatst was tweede in deze poule. Jochem de Hoop, die 2e geplaatst was werd derde en Mick de Vette, die 5e geplaatst was in deze poule verraste door met 2 overwinningen de 4e plaats op te eisen. Door de spannende wedstrijden in deze poule, waar ook de meeste games gespeeld werden, was deze poule ook als laatste klaar. Local Hero, Dicky de Jong maakte het iedereen lastig, maar won helaas niets.

Eindstand:

1. Milo de BoerTOGB4-4
2. Barry BerbenWesta2-4
3. Jochem de HoopTaverzo2-4
4. Mick de VetteHilversum2-4
5. Dicky de JongSKF0-4

Halve Finales:

Pekka Pelz    (1e geplaatst)             – Milo de Boer (13e geplaatst)        4-2
6-11, 7-11, 11-7, 11-7, 11-9, 11-4                       

Arturs Reinholds (3e geplaatst)    – Stephan Tromer (10e geplaatst)  4-0
11-9, 11-5, 11-9, 11-7

Finale:

Pekka Pelz                                       – Arturs Reinholds                            4-0
11-5, 11-6, 11-5, 11-6

Klik op het midden van het plaatje om de diashow te starten. Klik in een hoek voor de fullscreen optie of om te downloaden.

Groot succes met mogelijkheden voor volgend jaar

Door het grote succes van dit toernooi werd er al gesproken over de mogelijkheden voor volgend jaar. Een samenwerking met Taverzo zit in het verschiet, zodat we twee toernooien aan elkaar kunnen koppelen. 
Ook zijn we in gesprek met het Duitse tafeltennis internaat in Düsseldorf, waar men dit jaar de Düsseldorf Masters speelde, om een eventueel derde toernooi samen met hen te organiseren. Zodra deze plannen duidelijker zijn, zullen we dit melden.

Wij bedanken alle vrijwilligers, sponsoren, spelers en coaches, de KV Wageningen en uiteraard het publiek voor het mogelijk maken van een fantastische 1e editie van deze TOP20


Jan Ploeg (Voorzitter Shot)
Henk van Spanje (Organisator)
Wim van Breenen (Organisator)