Top-tafeltennis in Wageningen: 13 september

Op zondag 13 september wordt in Wageningen een top-20 toernooi gespeeld. Wim van Breenen en Henk van Spanje kwamen tijdens de vakantieperiode op het idee om een top-16 toernooi in Wageningen te organiseren.

In verband met de corona maatregelen kunnen we 125 toeschouwers toelaten en we willen je dan ook vragen om persoonlijk reserveren. De toegang is gratis. Reserveren kan door een email te sturen naar wimvanbreenen@gmail.com of voorzitter@ttvshot.nl.
Of als je een facebook account hebt, dan is reserveren ook mogelijk via facebook.

Het idee

Het idee ontsprong in Duitsland, waar Henk en Wim actief zijn als coach op de Düsseldorf Masters. Waarom niet zo’n toernooi (in een gewijzigde vorm) in Nederland organiseren? De competities staan op het punt om te starten en veel topspelers missen wedstrijdritme. Dus er is animo genoeg voor een mooie dag tafeltennis.

Korfbalvereniging Wageningen

Omdat we bij Shot zelf dit toernooi, vanwege de Corona-beperkingen niet kunnen houden, is overleg gevoerd met de Korfbalvereniging Wageningen. Shot onderhoudt al een aantal jaren goed contact met deze collega-vereniging in Wageningen.

Op 13 september zal dit daar toernooi plaatsvinden. Organisatoren zijn Wim van Breenen en Henk van Spanje die hulp krijgen van Johan Frederiks, Johan van der Pol, Wilco van den Top en Jan Ploeg.

Internationaal

Top-20-TTV-Shot-Wageningen

Gestart werd met de gedachte om een top-16 toernooi te houden, maar waarschijnlijk wordt het een top-20 toernooi. Spelers hebben de Duitse, Belgische, Nederlandse en Letse nationaliteit. De namen van de spelers worden binnenkort bekend gemaakt.

Het is geen officieel toernooi, dus er worden geen dure bekers of geldprijzen aan het einde uitgereikt. Ook het vervoer naar en verblijf in Wageningen wordt door de spelers zelf geregeld/bekostigd. Doel van het toernooi is om topspelers de kans te bieden om, na de Corona-pauze, wedstrijdritme op te bouwen.

Corona-proof

Op 13 september starten de wedstrijden om 9:30 bij KV Wageningen, Marijkeweg 23. Bij KV Wageningen gelden natuurlijk ook Corona-beperkingen. Echter de zaal en de tribunes zijn zo groot dat we daar op een veilige wijze dit toernooi kunnen organiseren. Kom vooral kijken. De entree is gratis. Shot hoopt via het binnenhalen van een aantal evenement-sponsors ook nog wat geld voor onze clubkas binnen te halen.

Mocht je zin hebben om die dag nog mee te helpen, meld je dan bij Jan Ploeg of Johan Frederiks.