TeamNL redt het niet bij Shot tegen Frankrijk

Woensdag 1 februari vond bij Shot de damesinterland Nederland tegen Frankrijk plaats. Shuohan Men, Emine Ernst, Tanja Helle en (reserve) Sanne de Hoop verloren met 1-3 van de Francaises.

Voorbereiding

Op maandagavond na de training, werd de zaal leeggeruimd. De heft van de tafels naar de achterwand en de andere helft werd gebruikt om een afscheiding te maken tussen het nog op te bouwen show-court en het lage deel van onze zaal waar 2 inspeeltafels zouden komen.

Op dinsdagochtend werden de spullen van de NTTB gebracht en kon het opbouwen van de zaal beginnen. Dat verliep allemaal voortvarend en al ruim voordat het Franse team om 16:00 zijn opwachting maakte, was de zaal speelklaar.

Zaal gereed interland

Inspelen teams

Eerst speelden de Franse dames op dinsdagmiddag in. Daarna gingen ze naar Papendal. Zowel de Nederlandse als Franse dames (en coaches) waren ondergebracht op Papendal. Op dinsdagavond was het dan de beurt aan het Nederlandse Team. Dat ging er gezellig aan toe. De geluidsinstallatie werd door de dames aardig beproefd…….

Ook op woensdagochtend vonden er trainingen plaats. Inmiddels hadden beide teams een vaste toeschouwer in de persoon van Bert van Nijkerken die trouw met een kop koffie in de aanslag alles gadesloeg.

Zieke Burgemeester wordt vervangen door Wethouder

Burgemeester Floor Vermeulen zou de interland openen, maar ca. 2 uur voor aanvang werd gemeld dat de Burgemeester helaas ziek moest afmelden. Maar gelukkig was Wethouder Marije Eleveld (Sport) beschikbaar om de Burgemeester te vervangen.

wethouder Eleveld opent Interland

Zij opende dan ook vlak voor 19:00 uur formeel de interland. Na een paar mooie woorden, deed zij de “aftrap” door een paar ballen te spelen tegen Sanne de Hoop.

De wedstrijd

(onderstaand verslag van de wedstrijd is gekopieerd van www.tafeltennis.nl)

Interland 2023 wedstrijd 1

In de eerste wedstrijd speelde Shuohan Men tegen Oceane Guisnel. Shouhan had een paar dagen eerder in Montpellier nog een overtuigende 3-0 overwinning behaald op de hoger geplaatste Pauline Chasselin, maar tegen Oceane Guisnel kwam ze er niet echt aan te pas: 3-0 voor de Française. Nederland komt daarmee op een achterstand van 0-1.

Interland 2023 wedstrijd 2

Tanja Helle (WR340) maakte het Charlotte Lutz bijzonder lastig. Na twee games was de stand gelijk, waarbij beide games met twee punten verschil werden beslist. De derde game ging naar de Franse en de steun van het publiek bleek helaas niet voldoende om Tanja aan de winst te helpen: 3-1. Frankrijk komt op een 0-2 voorsprong.

Interland 2023 wedstrijd 3

Vervolgens nam Emine Ernst het op tegen Nina Elsa Guo Zheng. Na een stroef begin ging de eerste game met 12-10 naar Emine. De tweede game ging gelijk op en wederom trok Emine aan het langst eind. De sfeer in Wageningen kwam erin en ook de derde game ging met twee punten verschil naar TeamNL, waardoor de stand in de wedstrijd op 1-2 kwam.

Interland 2023 wedstrijd 4

Shuohan kon zich opmaken voor haar tweede wedstrijd van de avond, tegen Charlotte Lutz. Ook deze wedstrijd kende vooral gamestanden met twee punten verschil, maar dit keer steeds in het voordeel van de Française. Shuohan wist helaas geen game te pakken, waardoor de eindstand in de wedstrijd uiteindelijk werd bepaald op 1-3.

Verdiende overwinning van de Fransen

Bondscoach Marcel Kraa blikte terug op de wedstrijd: “Een verdiende overwinning van de Fransen. We hebben er een wedstrijd van kunnen maken en enkele goede wedstrijden gezien. Maar alles moet kloppen wil je van dit team winnen.”

Na afloop

Terwijl een aantal Shot-vrijwilligers aan de slag gingen om de zaal op te ruimen, kwamen de twee teams, hun coaches en de scheidsrechters bijeen in onze bestuurskamer voor de nazit. Er werden pizza’s bezorgd en er werd nog even gezellig na gekletst.

Interland na afloop


Daarna gingen de Nederlandse speelsters huiswaarts en het Franse team ging voor een laatste overnachting naar Papendal. In de tussenstijd was de zaal weer gereed voor de OldStars die de dag erna speelden. Met het ophalen van de NTTB-spullen op vrijdagochtend, kwam ook deze Interland tot een afronding.

Interland 2023 NTTB spullen ophalen

TeamNL komt terug naar Shot: 23 maart beslissende interland tegen Slowakije

De interland op 1 februari vond plaats in het kader van de EK-landenteams kwalificatie. In de eerste ronde speelt Nederland in de hoogste klasse. TeamNL zit in een poule met Frankrijk en Slowakije. De eerste twee teams plaatsen zich rechtstreeks voor het EK. De nr. 3 moet een tussenronde overleven tegen een land van het B-niveau. Nederland staat op dit moment laatste in de poule, met nog één wedstrijd te gaan. En die wedstrijd vindt plaats op 23 maart om 19:00 uur bij Shot, tegen Slowakije. Alleen een ruime winst betekent rechtstreekse plaatsing.