Start OldStars tafeltennis op 4 november

Op 4 november om 14:00 uur zal OldStars tafeltennis bij Shot officieel van start gaan. Drie keer is scheeprecht. En dat geldt zeker voor de start van Oldstars tafeltennis bij TTV Shot. Al 2 keer stond de hele organisatie klaar.

OldStars Logo

De eerste keer in april 2020 en de tweede keer op 12 november 2020. Beide keren gooide COVID-19 roet in het eten. Maar nu gaat het dan echt gebeuren.
Wethouder Anne Janssen (Sportzaken) van de gemeente Wageningen en Bettine Vriesekoop verrichten de officiële opening. Zij zullen als start een wedstrijdje tegen elkaar spelen. Daarna zal Bettine Vriesekoop voor de deelnemers van OldStars een presentatie geven en aanvullend de eerste OldStars-training geven, samen met Lars Wildenborg.

Vanaf 4 november iedere donderdagmiddag

OldStars tafeltennis bij Shot zal iedere donderdagmiddag plaatsvinden van 14:00 – 16:00 uur. OldStars is geschikt voor zowel geïnteresseerden met weinig of geen tafeltennis ervaring als voor oud-tafeltennissers die blessuregevoelig zijn of minder hard lopen. De eerste periode maakt Shot gebruikt van trainers die via NTTB een het Nationaal Ouderenfonds worden ingezet. Vanaf begin 2022 zullen speciaal daarvoor opgeleide leden van TTV Shot de trainingen geven.

Bettine Vriesekoop geeft clinic

Speciaal ontwikkeld beweegmodel ASM

Als basis voor de aangepaste spelvormen van OldStars is gekozen voor het Athletic Skills Model (ASM). Vanuit het ASM worden gericht spel- en beweegvormen gebruikt om fitter, gezonder en beter in beweging te worden waarbij sociale activatie, cognitieve uitdaging en plezier gecombineerd worden. Op grond van de visie van beide partijen hebben ze elkaar gevonden om daarmee samen door middel van sport en de omgeving van sport andere maatschappelijke doelen te bereiken.

Ook sociaal contact is één van de doelen van OldStars. Door ouderen één keer per week samen te laten bewegen en sporten, ontstaat contact en verbinding. Tijdens de trainingsmiddagen wordt speciaal tijd vrij gemaakt om samen een kop koffie of thee te drinken en contact te hebben met elkaar.

Oproep: Ken je eventueel geïnteresseerden?

Ben jezelf geïnteresseerd, meld je dan aan via het mailadres van OldStars of bij Joop van Raaij (06 – 25 10 55 37). Weet je iemand in je familiekring, in je kennissenkring, of in je buurt, waarvan je denkt dat die misschien wel belangstelling zou kunnen hebben, wijs hen dan op OldStars tafeltennis. Je kunt ze wijzen op deze webpagina, of deze flyer toesturen, dan wel een bericht (laten) sturen naar het mailadres van OldStars bij Shot voor meer informatie.

Zowel landelijke als plaatselijke ondersteuning voor Shot

logo janlindersfonds

Shot organiseert OldStars tafeltennis samen met het Nationaal Ouderenfonds (en zijn landelijke sponsors) en de Nederlandse Tafeltennis Bond (NTTB). In Wageningen wordt Shot ondersteund door zowel het Jan Lindersfonds als door twee giften. Een gift van de familie Bos (Gerhard Bos is samen met zijn vrouw Ans in de jaren zestig in het pand van de voormalige Spar een supermarkt in Wageningen begonnen. Zoon Gerard was in het verleden lid bij Shot) en een gift van de firma Brisck de eigenaar van het pand waar Jan Linders sinds vorig jaar in Wageningen is gevestigd.

Werkgroep

Binnen TTV Shot is een werkgroep OldStars opgericht die OldStars organiseert. Onder leiding van Joop van Raaij heeft deze werkgroep de afgelopen jaren aan de voorbereiding. Ook Steef Lips, Emma Solares, Anneke Rot en Berend Aukema maken deel uit van de werkgroep. Vanuit het bestuur wordt de werkgroep ondersteund door voorzitter Jan Ploeg.

werkgroep OldStars Shot