Sietse Hoekstra clubkampioen Senioren B

Op 3 september is gestreden om het kampioenschap bij de Senioren B. Sietse Hoekstra won de finale van Frank Xinyou Yin. Wilco van de Top sleepte het brons in de wacht. Joop van Raaij viel als 4e net buiten de prijzen. Hij completeert wel het viertal dat volgende week mag meestrijden bij de Senioren A.

Poulesysteem

Er waren twaalf spelers die allemaal zeer gemotiveerd waren om te strijden om de titel. Er werd in 2 poules van 6 gespeeld, waarbij de nrs 1 en 2 uit de poules kruisfinales zouden spelen om zo uit te maken wie er kampioen zou worden. Ook de nr. 3 t/m 6 in de poules speelden verder de totale rangschikking te bepalen.

Clubkampioenschappen senioren 2021 Helma Drost tegen Frank Xinyou Yin

In poule A was er één duidelijke winnaar. Sietse Hoekstra won namelijk al zijn partijen. Met alleen een verlies tegen Sietse, werd Xinyou knap 2e. Op de 3e en 4e plek eindigden Marijn Peters en Jan van de Ham, dit kwam omdat Marijn met nipt verschil in de 5e game won van Jan in het onderlinge duel.
Helma Drost en Wim Lieftink werden in deze poule respectievelijk 5e en 6e.

In Poule B was routinier Joop van Raaij de winnaar, ook hij bleef ongeslagen in de poule. In het onderlinge duel met Wilco van de Top om de eerste plaats in de poule trok Joop aan het langste eind met een 3-1 overwinning. Op de 3e plek eindigde Erik van Wijngaarde, en 4e werd Roland Mumm. Anne Boltjes werd door winst op ons nieuwe lid Yutong Guo 5e waardoor dus Yutong op de 6e plaats eindigde.

Clubkampioenschappen 2021 Joop van Raaij tegen Erik van Wijngaarden

Kruiswedstrijden

Na de poulewedstrijden werd de uiteindelijke ranglijst bepaald via kruiswedstrijden.

9e-12e
Helma Drost – Yutong Guo 3-0
Wim Lieftink – Anne Boltjes 1-3

11e-12e
Yutong Guo – Wim Lieftink 0-3

9e-10e
Helma Drost – Anne Boltjes 3-1

5e-8e
Marijn Peters – Roland Mumm 3-1
Jan van de Ham – Erik van Wijngaarde 3-2

7e-8e
Erik van Wijngaarde – Roland Mumm 3-

5e-6e
Jan van de Ham – Marijn Peters 3-

1e-4e
Sietse Hoekstra – Wilco van de Top 3-1
Joop van Raaij – Xinyou 0-3

De strijd om het brons

Clubkampioenschappen 2021 Brons Joop van Raaij tegen Wilce van de Top

In de wedstrijd tussen Joop van Raaij en Wilco van de Top, was het deze keer Wilco die Joop aftroefde en met 3-1 de 3e plaats in beslag nam. Maar Joop ging niet met lege handen naar huis. Hij heeft alles gegeven om via de vierde plek deel te mogen nemen aan de A-categorie volgende week.

Finale

Nadat duidelijk was wie er op de plaatsen 3 t/m 12 geëindigd waren, werd de finale gespeeld.
Als je alleen naar de uitslag kijkt, dan zou je denken dat het een wat ééntonige finale was die met 3-0 gewonnen werd. Échter was het in alle games spannend en had de uitslag ook een andere kant op kunnen vallen. De games waren nl: 11-9 / 11-8 / 12-10. En met deze uitslag werd Sietse Hoekstra winnaar in de B-categorie en Xinyou knap 2e

Clubkampioenschappen 2021 Finale Frank Xinyou Yin tegen winnaar Sietse Hoekstra

Prijsuitreiking en 3e helft

De eeste 3 geplaatsen kregen uit handen van Jan Ploeg de bij hun plek horende oorkondes uitgereikt. Maar niet nadat de organisator, Wim van Breenen, en scheidsrechter, Johan Frederiks, werden bedankt voor de organisatie. Na dit alles werd nog lang nageborreld, gezeten, aan de bar.

Sietse neemt de eerste prijs in ontvangst van Jan Ploeg

10 September Senioren A

Volgende week dus de strijd in de sterkste klasse, waarbij we qua nivo zeer mooie wedstrijden verwachten. Bijna alle spelers van vanavond kondigden aan dat ze volgende week ook komen kijken. We beginnen dan om 19.45 en iedereen is welkom om te komen kijken !!