Shotter Sven Timmermans Gelders kampioen!

Afgelopen weekend stond voor het eerst na de corona perikelen weer het afdelingskampioenschap Gelre op het programma. Sven Timmermans werd namens Shot Gelders kampioen in het open licentie toernooi.

Shot jeugd op Gelderse 2023

Elina Dewulf, Hugo Gerritsen en Sven Timmermans (hierboven op de foto) hielden tijdens het jeugdtoernooi de eer voor Shot hoog en trokken samen met coach Johan Frederiks vol verwachting voor een lange dag richting Nijmegen.

Om met volle verbazing de sporthal binnen te stappen gevuld met 50 tafels  met meer dan 200 inspelende jeugdspelers. Ze streden in 3 toernooien, dus gegarandeerd veel wedstrijden.

Leeftijd licentie klasse – enkel

In de klasse O17 D werd Sven in de ochtend verdienstelijk tweede en haalde in de middag de halve finale waar hij zich met 11-9 in de beslissende setgewonnen moest geven.
Elina speelde in de O15 D1 klasse in een poule met sterke tegenstanders goede wedstrijden. Helaas bleef ze in de poule steken.
Hugo speelde in de O13 D klasse  een paar lange wedstrijden waar hij uit achterstand toch kon winnen. In zijn spannende poule werd hij gedeeld eerste. Helaas werd hij op onderling resultaat uitgeschakeld.

Leeftijd licentie klasse – Dubbel

Alle spelers werden in dit toernooi gekoppeld aan een onbekende speler. Sven werd met zijn dubbelpartner ondanks lange wedstrijden derde in zijn poule. Elina had haar vorm weer te pakken.  Ze miste net de eerste plek en verloor in de beslissende set tegen een sterk koppel.

Hugo en zijn partner werden in hun klasse netjes eerste in hun poule. Helaas bleek bij aanvang van de kwart finale zijn dubbelpartner onverwacht verdwenen te zijn. Erg spijtig voor Hugo.

Open licentie toernooi

Ook was er tussendoor een Open klasse toernooi. Elina en Hugo overleefden hun poule en traden aan in de kwart finales. De vele wedstrijden eisten toch hun tol en beiden verloren nipt na een slijtage slag hun wedstrijd.

Kampioen

Sven bleef in zijn poule de wedstrijden rustig spelen en won degelijk.  Tijdens de kwart en halve finale groeide zijn vorm. Hij won gemakkelijk en blokte zijn tegenstanders naar huis.

Na lang wachten bleek dat een finale spelen net iets anders is. Sven kwam overtuigend met 2-0 voor. Zijn tegenstandster, waar hij al eerder van had gewonnen, ging brutaler spelen en trok de stand naar 2-2. In de laatste set liet hij zich echter niet van de wijs brengen, aangemoedigd door Elina en Hugo.

Door deze winst heeft Shot sinds 5 jaar weer een Gelres kampioen in zijn gelederen. Gefeliciteerd Sven!

Sven Timmermans Gelders kampioen