Shotfeest 2019 groot succes

Het jaarlijkse feest na de zomervakantie was weer een zeer geslaagde happening. Dit jaar was het op zaterdag 28 september, iets later dan vorige jaren vanwege de late schoolvakantie in regio Midden. Overdag waren de organisatoren Jan Ploeg, Anneke Smidt en Ric met enthousiaste hulp van Helma, Anneke Rot, Roland en Narda, druk in de weer geweest: boodschappen doen, de zaal leeg te maken en gezellig inrichten, buiten de partytent en bbq’s klaar zetten. Helaas moest 4e organisator Erik Simons een paar dagen eerder al voor werk naar Afrika.

Paniek

Kort voor de opening was er even paniek toen een windvlaag van een langstrekkende regenbui de partytent gedeeltelijk onderuithaalde. Met vereende krachten kon de tent weer overeind worden geholpen en extra stevig verankerd met stoeptegels, tape en touwen.

Klik op het midden van het plaatje om de diashow te starten. Klik in een hoek voor de fullscreen optie of om te downloaden.

Opening

Vanaf 16:30u druppelden bijna 50 leden en hun aanhang binnen. Familie Spee, Lau en Joke, Frans, Roland en Aad hadden thuis lekkere, frisse salades gemaakt. Achter de bar stonden Ellen Schade, vrouw van Ric, en Anneke Smidt klaar om drinken in te schenken en borrelnootjes/zoutjes op de tafels aan te vullen. Helma hield goed in de gaten dat iedereen 2 gratis consumptiebonnen kreeg na betaling voor deelname aan het eten. Om 17:15u opende Ric dit 9e Shotfeest (het eerste was in 2010 tijdens het 50-jarig bestaan van Shot), waarna onze voorzitter Frans Lambi het woord overnam.

Lau en Joke Simonse

Joke & Lau Simonse op het Shotfeest 2019

Lau Simonse en zijn vrouw Joke werden speciaal naar voren geroepen om even goed in het zonnetje gezet te worden voor hun belangrijke vrijwilligerswerk bij Shot: Lau en Joke hebben namelijk meer dan 10 jaar lang alle zorg gedragen over de beroemde rode geld/sleutelzak van Shot. Joke deed altijd het geld: elke dinsdagavond, elke competitiedag en elk Shot-toernooi werd het geld precies afgeteld en klaargelegd voor degene

die bardienst had. En de volgende dag telde zij opnieuw de inhoud van de geldzak.
Lau beheerde met name de sleutels. Ook zorgde hij dat overdag de zaal open was voor bijvoorbeeld onderhoud en verhuur, en kroop regelmatig zelf achter de bar als een lid niet kwam opdagen om aan de verplichte bardienst te voldoen. Door de recente omzetting van betalen met contant geld naar pinnen met bankpas is de rode geld/sleutelzak en daarmee hun werk in feite overbodig geworden.

Munten en sleutels

Als aandenken kreeg Joke uit handen van Frans de originele witte geldzak, maar nu gevuld met chocolade munten; en Lau kreeg de originele rode zak, maar nu met een grote bos dropsleutels. Als dank voor hun trouwe en belangrijke inzet voor Shot ontvingen ze samen nog een grote bos bloemen en een tegoedbon voor een uitgebreid diner voor twee. Joke en Lau waren zichtbaar blij verrast.

Smullen….

BBQ op het Shotfeest 2019

Na deze huldiging was het hoogste tijd om de salades en het bbq-vlees te gaan proeven. Naast de 2 bbq’s van de keurslager uit Bennekom hadden Roland en Jan ’s middags ook nog de professionele bbq uit Roland’s tuin gesjouwd en stonden ze als 2 volleerde koks achter 3 bbq’s heel behendig de karbonaatjes, sausijsjes en spiesjes met tangen te draaien en keren om rondom te roosteren.

Zelf kregen ze het zo warm dat ze regelmatig gekoeld moesten worden met koud bier.
Het smaakte allemaal prima, petje af voor zowel alle salade-koks als deze bbq-experts! Na opruimen van je eigen bord en bestek kon je als toetje nog een lekker cornetto-ijsje krijgen.

Shot-Rond-De-Tafel-Kampioenschap

Toen bij de meeste mensen de maag tot aan de bovenkant gevuld was, was het tijd voor wat beweging middels het beroemde en enige echte Shot-Rond-De-Tafel-Kampioenschap. Zo’n 40 mensen verdrongen zich rond de tafel in het centercourt om met de beschikbare beginnersbatjes de prestigieuze strijd aan te gaan. Ik weet niet meer wie er als eerste zijn/haar 3 levens verspeeld had, maar het was wel duidelijk dat sommigen lang niet meer gespeeld hadden en dat anderen half stonden te slapen na het eten. Complimenten voor onze jeugdspelers waarvan de meesten heel lang in de strijd bleven.

Narda of Yannis?

Shot-Rond-De-Tafel-Kampioenschap

Uiteindelijk waren het Narda en ex-jeugdlid Yannis deWulf (zoon van Petra Sips en broertje van Elina deWulf, beide lid) die in de finale tegen elkaar mochten spelen. Bij de beslissende stand van 2-2 miste Yannis met zijn smash net de tafel en daarmee de unieke kans om zijn ex-trainer Narda te verslaan. Dus Narda, gefeliciteerd met deze fantastische prestatie, en Yannis: ook heel goed gedaan, hoor!

De mooie prijzen, die Erik Simons al eerder had gekocht maar in de drukte van het feest onvindbaar waren weggelegd, hebben jullie nog van ons tegoed.

De Grote Veiling

Na dit sportieve intermezzo werd de zaal klaargemaakt voor de Grote Veiling. De eer was weer aan onze voorzitter Frans om op te treden als veilingmeester en de diverse stukken en diensten “onder de hamer” te leggen. Frans lichtte allereerst toe dat de opbrengst van de veiling dit jaar gereserveerd zou worden voor de viering van het 60-jarig jubileum van Shot in najaar 2020. Er waren door de leden en aanhang weer vele en speciale spullen meegebracht, waaronder handgemaakte oorbelllen en een mooie fles bokbier van Stadsbrouwerij Wageningen: Bert zat al de hele avond klaar om hierop te gaan bieden maar helaas voor hem en zijn tegenbieder Ric ging deze mooie fles uiteindelijk voor 25 euro naar Aad.

Veiling Shotfeest 2019

Grootste veilingstuk bleek dit jaar de digitale spiegelreflexcamera van Ric, die voor 65 euro werd afgehamerd aan Anneke Smidt.

Diensten

Daarnaast werden er weer veel en originele diensten aangeboden, van een ritje in een Dodge uit 1942 en een cursus gebarentaal tot een voetonderzoek en een snertdiner. Kopstuk van deze diensten was het vegetarisch diner voorafgegaan door een paddenstoelenexcursie door Aad (opbrengst van 280 euro; 16 personen), dat stuivertje wisselde om de eerste plaats met het traditionele visdiner door Ric (192.50; 11 personen), op de voet gevolgd door de vogelgeluidenexcursie van Erik (165 euro; 15 personen: ik hoop dat Erik straks door het gekakel van al deze 15 mensen heen nog een vogeltje kan horen).

Nieuw record

In totaal is er 138 keer een stuk of dienst geveild en uiteindelijk is er wederom een nieuw record gevestigd: de veiling bracht 1903 euro op! Meest actieve bieder en grootste geldschieter dit jaar was Anneke Smidt. Iedereen hartstikke bedankt: het kan nu volgend jaar een heel groot jubileumfeest worden!

Quiz

Quiz op Shotfeest 2019

Na de veiling was de eer aan Aad om een hersen-krakende quiz te presenteren. En dat is hem gelukt: de groepjes van steeds 4 gemiddeld zeer slimme mensen hadden vaak grote moeite om aan het niveau van Aad te voldoen. Een voorbeeld: nadat je een leuk YouTube filmpje had gezien van diverse tafeltenniswedstrijden was Aads ‘logische’ vraag:  wat was het totaal van de rugnummers van de spelers? En hoeveel linkshandigen deden er mee?

Maar 1 groep was toch nog net iets slimmer dan alle anderen: uiteindelijk won het groepje van Helma, Wilco, Marijn en Sytse. Gefeliciteerd, ook jullie hebben nog een prijsje van Erik tegoed.

Opruimen

Tegen 23:30u waren er nog een aantal leden aanwezig en genoeg wakker (Berend, Jan P met zijn vrouw Catrin en hun zoon en jeugdlid Michiel, Roland, Ric, Anneke, Frans, Aad, Helma, Ellen en Anneke S) om de bbq’s, de zaal en de bar weer zoveel mogelijk op te ruimen en in orde te maken voor de eerste training op maandag. Dat lukte niet allemaal meer op diezelfde avond, zodat Jan P, Roland, Anneke S en Ric ook zondagmiddag nog een paar uurtjes gezellig bezig waren.

Ondanks dat helaas niet iedereen aanwezig kon zijn, was het al met al weer een heel mooi en geslaagd feest! Aan iedereen die meegeholpen heeft: ontzettend bedankt namens de hele vereniging.

Groetjes, Ric