Shot op visite in Duitsland

Zondag 27 januari waren Roland Mumm, Johan Frederiks en ondergetekende op bezoek bij Henk van Spanje. Henk speelt bij
Grün-Weiss Bad Hamm in het 2e team speelt en is de coach van het 1e team. Dit laatste team speelt in de 2e Bundesliga en bestaat uit voormalig wereldtopper Damien Eloi uit Frankrijk, vice-wereldkampioen onder 18 Yuki Uda uit Japan, Duits jeugdkampioen Gerrit Engeman en het servicekanon van de 2e Bundesliga Herman Mühlbach.

Tafeltennishal van Bad Hamm

Davis Cup systeem

Dit team moest tegen Celle, een ploeg die 2 punten boven hen stond tot aan deze wedstrijd en waar ze in de heenronde met 2-6 van hadden gewonnen.
In Duitsland speelt men een dubbel Davis Cup systeem op 2 tafels. Beide club spelen daarbij met 2 teams van 2 personen. Deze spelen elk op een aparte tafel tegen elkaar, tegelijkertijd. Per tafel zijn er op deze manier dus 4 enkelspelen en een dubbel spel. Ze beginnen met de dubbels.
In totaal worden er op die manier maximaal 10 wedstrijden gespeeld. Maximaal, want als een club voor het einde van alle wedstrijden 6 overwinningen heeft behaald dan is de wedstrijd over.

Henk van Spanje met het eerste team van Bad Hamm
Henk van Spanje met het eerste team van Bad Hamm

Hoog spelniveau

Uiteindelijk won Bad Hamm met 6-2, in een zeer sfeervolle hal. Er waren ongeveer 150-175 toeschouwers en dat is daar heel normaal. Het was een mooie ervaring om dit deze wedstrijd op dit niveau, dat hoger ligt dan de Nederlandse Eredivisie, te aanschouwen.
Op 14 April speelt Bad Hamm de laatste thuiswedstrijd van dit seizoen tegen Passau. We hebben gepland om daar weer heen te gaan. Mocht je nou ook een keer een wedstrijd op dit niveau willen kijken, meld je dan bij Roland Mumm, dan kunnen we met een groep naar deze wedstrijd.

Wim van Breenen