Shot faciliteert Chinese studenten tafeltennistoernooi

Op 10 november vond het 2 de Chinese studententafeltennistoernooi plaats bij SHOT. Dit is het populairste tafeltennistoernooi voor alle Chinese studenten en wetenschappers in Nederland. Tien teams uit verschillende steden namen deel aan dit evenement. Hieronder was een speciaal team van de Chinese ambassade, geleid door ambassadeur Ken Wu. Bij de opening van het evenement verwelkomde Frans alle spelers en vrienden in de nieuwe sportzaal van SHOT en introduceerde de sportvereniging.

Chinese ambassadeur Ken Wu, voorzitter Frans Lambi en de burgermeester van Wageningen Geert van Rumund
Chinese ambassadeur Ken Wu, voorzitter Frans Lambi en de burgermeester van Wageningen Geert van Rumund

De heer Geert Van Rumund, de burgemeester van Wageningen, verwelkomde iedereen in zijn stad Wageningen. Tevens benadrukte hij de nauwe band met China. De heer Ken Wu, ambassadeur van China in Nederland, uitte zijn enthousiasme om deel te kunnen nemen aan dit evenement, maar ook om weer een bezoek aan Wageningen te kunnen brengen. Verder sprak de heer Wu over de steeds beter wordende relaties tussen de twee landen. Hij erkende het belang van Wageningen en Wageningen University bij het bevorderen van de bilaterale relatie tussen China en Nederland.

Wageningse team

Het team van Wageningen is altijd al een sterke concurrent geweest in de Chinese studententafeltennisevenementen in de afgelopen jaren. Karen, Xinyou, Xu, Matt en Alex, allemaal van SHOT, vertegenwoordigden Wageningen dit jaar in dit toernooi. Het Wageningse team was in dezelfde poule ingedeeld als de teams van Rotterdam, Groningen, Nijmegen en Leiden-Den Haag. De meeste van deze teams waren relatief gemakkelijk te verslaan door het Wageningse team. Er vond een spannende wedstrijd plaats tussen Wageningen en Rotterdam, waarbij het laatste team op sterke wijze werd vertegenwoordigd door de 2e divisie speler Tony Hou en hoofdklasse speler Theo Xu. Matt zette een verbazingwekkende prestatie neer door van beiden te winnen. Ondanks haar nederlaag in het damesenkelspel, kwam Karen sterk terug in het gemengde dubbel met Alex en verzeker-de de eerste positie voor Wageningen in poule.

Naar de finale

Na een gemakkelijke overwinning tegen de no.4 uit de andere poule, moest het Wageningse team in de halve finale aantreden tegen het Amsterdamse team. De eerste wed-strijd tussen Matt en zijn gelijkwaardige tegenstander was erg spannend. Toch slaagde Matt erin de wedstrijd naar zijn hand te zetten en te winnen met 3-2. Karen verloor net tijdens het eveneens spannende damesenkelspel, maar tijdens het gemengd dubbel met Alex behaalde zij samen met hem een overweldigende 3-0 overwinning op hun tegenstanders. De 4e wedstrijd was een spectaculaire aanvalsgame tussen Alex en de speler die Matt in de eerste ronde bijna het onderspit deed delven. Uiteindelijk kon Alex de wedstrijd afsluiten met een 3-1 overwinning, waardoor het Wageningse team in de finale opnieuw tegen het team uit Rotterdam moest aantreden.

Spannende finale

Het Rotterdamse team had inmiddels een ander sterk team uit Delft verslagen dat bestond uit 3 eersteklasse/hoofdklasse spelers. De finale was zwaar. Matt keek Tony aan in de eerste wedstrijd en wist een 2-0 voor-sprong te nemen. Helaas voor Matt, die tot dan toe als stevige basis voor zijn team had gefungeerd, begonnen de zware wedstrijden hun tol te eisen. Na een kramp in de 4e set verloor Matt in de vijfde set. Karen slaagde er echter in haar damesenkelwedstrijd te winnen in een spannende vijfsetter. Het gemengd dubbel verliep enigszins verrassend toen Alex en Karen steeds met slechts 2 punten verschil verloren van de tegenstanders van wie in de poule-fase gemakkelijk hadden gewonnen. De vierde wedstrijd was moeilijk voor Alex omdat hij tegen Tony moest spelen. Alex speelde echter goed en bereikte de spelstand 9-9, terwijl hij met 1-2 in sets achter stond. Helaas liet het geluk hem in de steek toen de tegenstander op het meest cruciale moment een netbal sloeg. Dat kostte Alex zijn spel.