Shot 2e bij het Valleitoernooi 2019!

De 8e editie van het Valleitoernooi, het drieluik-toernooi tussen de 6 verenigingen van de Gelderse vallei, is net als vorig jaar gewonnen door SKF met Shot weer op een mooie 2e plek. In de deeltoernooien werd Shot dit jaar 2e bij de senior-recreanten, 1e bij de senior-competitiespelers en 3e bij de jeugd.

Minder deelnemers

Het aantal deelnemers was dit jaar lager dan vorige jaren: in totaal 82 spelers mee, waarvan 23 recreanten, 42 competitiespelers en 17 jeugdspelers. Shot was vertegenwoordigd met 20 spelers: 2 recreanten, 13 competitiespelers en 5 jeugdspelers. Het relatief lage aantal deelnemers had te maken met het feit dat het toernooi dit jaar plaatsvond in februari, in plaats van januari, omdat SKF in januari een feestmaand had vanwege hun 70-jarig jubileum.   

Recreanten

Woensdagavond 13 februari werd de aftrap verricht bij Bit in Ede, door de recreanten. De 23 deelnemers kwamen van Bit (13), SKF (8) en Shot(2). Rhenus en Kracht &V riendschap hadden weer geen recreanten afgevaardigd; van De Stuiterd hadden zich dit jaar 2 spelers opgegeven, maar die  kwamen uiteindelijk niet opdagen. Vorig jaar had Shot dit deeltoernooi met glans gewonnen, maar omdat we nu met minder dan 3 spelers vertegenwoordigd waren mocht Shot dit jaar helaas niet meedingen naar de recreanten-beker. Desondanks deden Steef Lips en Joop van Raaij, aangemoedigd door Ric de Vos en Johan van de Pol, goed hun best zoveel mogelijk punten te behalen voor Shot voor de Valleibeker.

2 poules

De recreanten waren ingedeeld op sterkte in klasse A (9 spelers) en B (14 spelers), beide verdeeld over 2 poules. Joop kwam uit in poule A1 en Steef in poule A2. Per wedstrijd werd gespeeld om the-best-of-3 en elke gewonnen partij telde mee voor de eindstand van dit onderdeel. Steef werd netjes op onderling resultaat 3e in zijn poule, maar was daarmee wel uitgeschakeld voor de halve finale.

Klik op het midden van het plaatje om de diashow te starten. Klik in een hoek voor de fullscreen optie of om te downloaden.

Joop weer eerste

Joop werd op onderling resultaat 1e in zijn poule en mocht dus door. In de halve finale rekende hij me zijn standvastige verdediging met 2-1 af met Gina van Poolen van SKF en vervolgens in de finale met 2-1 met Carola Broekman van Bit. Dus Joop werd alweer 1e bij de recreanten en mocht daarmee de beker voor de 1e prijs in de sterkste A-poule bij de recreanten in ontvangst nemen: petje af voor onze ex-voorzitter Joop! De beker van dit deeltoernooi ging uiteindelijk met 73% winst naar SKF, gevolgd door Shot (57%) en gastvereniging Bit (38%).  

Competitiespelers

Op vrijdagavond 15 februari speelden 42 senior-competitiespelers van 5 verenigingen bij Shot; er waren dit jaar geen deelnemers van de Wageningse studentenvereniging De Stuiterd. Speelsterkte was vanaf 6e klasse tot promotieklasse. De deelnemers waren op speelsterkte (ELO-rating) ingedeeld in 8 poules. Voor Shot speelden 13 leden mee: Johan van de Pol in poule 1; Ric, Narda en Anatolj in poule 2; Wim, André, Sietse en Wilco in een (op het laatste moment) gecombineerde poule 3-4 van 9 personen;  Baira en Odgerel in poule 5; Anneke Smidt in poule 6; Roland en Helma in poule 8. Gedurende de hele avond werd er weer fanatiek, maar vooral enthousiast en sportief gestreden om zowel de eer, de 1e en 2e plaats in elke poule en de overwinningspunten voor de eigen vereniging, terwijl Thijs de Vos en Ellen Schade iedereen voorzagen van drankjes en hapjes.

Klik op het midden van het plaatje om de diashow te starten. Klik in een hoek voor de fullscreen optie of om te downloaden.

Competitiespelersbeker naar Shot

Nadat omstreeks 24:00 uur de laatste uitslagen waren verwerkt kon de prijsuitreiking beginnen. Shot had het dit jaar weer goed gedaan, met een 1e plaats voor Baira, 1e en 2e plaats voor André en Wim, en een 1e en 2e plaats voor Narda en Ric. Uiteindelijk won Shot met 60.3% winst de beker van dit deeltoernooi, gevolgd door Bit (49.1%) en SKF (44.4%). Een heel mooi resultaat voor alle Shotters, die daarmee deze beker terughaalden van Ede naar Wageningen.

Jeugd

En, last but not least, speelde de jeugd op zaterdag 16 februari bij SKF. Johan Frederiks en Ric waren na de zware en late avond bij de senioren vroeg opgestaan om de 5 deelnemers van Shot (Job Geels, Simon Afridge, Owen van Mierlo, Michiel Ploeg en Vincent Munnik( naar Veenendaal te brengen en de hele dag aan te moedigen. Simon en Job kwamen uit in de sterkste A-poule met 4 spelers van SKF en 2 van Bit, en Owen, Vincent en Michiel in de B-poule met 5 spelers van SKF en 1 van Bit. Job en Owen werden keurig 3e in hun poules, en vielen daardoor net buiten de prijzen. En ondanks het feit dat onze spelers goed hun best deden en een mooi aantal punten voor Shot binnenhaalden (42.1% winst), eindigde de spelers van Bit als 1e (72.7%) en die van SKF als 2e (58.3%) in dit deeltoernooi; en dit was precies dezelfde volgorde als vorig jaar.

Klik op het midden van het plaatje om de diashow te starten. Klik in een hoek voor de fullscreen optie of om te downloaden.

Einduitslag

En tenslotte kon dan ook eindelijk de einduitslag van dit drieluik-toernooi uitgerekend worden, op grond van het winstpercentage van alle deelnemers per vereniging in de poule-wedstrijden. En de winnaar van editie 2019 van het Valleitoernooi was wederom SKF, met een winstpercentage van 59.7%, wederom gevolgd door (54%) en Bit (47%).

Einduitslag Valleitoernooi 2019

Alle deelnemers van Shot: heel veel dank voor jullie inzet en van harte gefeliciteerd met deze mooie 2e plaats, ook al hebben we dan de grote beker niet binnengehaald. De beker van de senioren is in ieder geval binnen en die mag dus een jaar lang glimmen in onze zaal.

Groetjes, Ric