SAM School Olympiade bij Shot

Donderdag 16 september was er na drie jaar weer een schoolsportolympiade in Wageningen, nu officieel SAM School Olympiade geheten. In 2019 was deze niet doorgegaan vanwege het slechte weer, in 2020 natuurlijk vanwege Corona.

Ook dit jaar moest er nog rekening worden gehouden met Corona en was de uitvoering gedecentraliseerd. Vroeger kwamen de drie hoogste klassen van de basisscholen uit Wageningen samen in en buiten de Bongerd. Druk, maar ook erg gezellig.

Margrietschool

Maar de gekozen vorm dit jaar voldeed ook prima. Shot ontving binnen achtereenvolgens de groepen 6, 7 en 8 van de nabij gelegen Margerietschool, telkens voor een uur. Buiten op de parkeerplaats werden spelletjes gedaan en aan de achterkant op de speelplaats deed men aan vechtsport. De groep rouleerden hiertussen.

Hennie Janssen

SAM School Olympiade Wageningen Shot 2021-02

Als sinds begin van de schoolsportolympiades verzorgt Hennie Janssen uit Groesbeek voor Shot het programma. Met zijn ervaring en enthousiasme weet hij alles vakkundig in goede banen te leiden en de jeugd enthousiast te maken en te houden. Het is tafeltennis in korte wedstrijdjes in combinatie met een soort scrabble of Mens-erger-je-niet.


Spelregels zijn onbelangrijk, winnen is de inzet, maar uiteindelijk niet belangrijk. En voor iedereen is er een snoepje of druif toe.
Het is altijd weer heerlijk om mee te maken. En hopelijk zien we binnenkort een paar kinderen terug bij Shot.