Pekka Pelz wint Shutters Inc. Top-20

De Duitser Pekka Pelz is er in geslaagd om zijn titel in Wageningen met succes te verdedigen. Vorig jaar won hij de finale van de Let Arturs Reinholds. Dit jaar moest hij Shot-icoon Trinko Keen verslaan om de titel te prolongeren. Als 3e en 4e eindigden vader en zoon Michel en Milo de Boer.

Finalisten en halve finalisten Top-20
v.l.n.r. Trinko Keen, Pekka Pelz, Milo de Boer, Michel de Boer en Shot bestuurslid Johan Frederiks

Tweede editie

Vorig jaar in september werd de eerste editie van het Shot Top-20 toernooi gehouden. Dit jaar vond het toernooi plaats onder de naam Shutters Inc. Top-20. Shutters Inc. is een fabrikant van raamluiken uit Haaksbergen. In principe was het doel en de opzet van het toernooi gelijk aan de eerste editie. Top-spelers uit de Nederlandse eerste- en eredivisie, aangevuld met een aantal buitenlandse spelers, die zich o.a. via dit toernooi, voorbereiden op de start van de competitie. Het toernooi startte in de ochtend met het spelen van 4 poules en daarna een knock-out fase. Dit jaar bestond de knock-out-fase uit kwartfinales, halve finales en de finale. De eerste editie kende in de knock-out fase geen kwart finales.

Ook een editie bij Taverzo met Japanse winnaar

Eigenlijk al tijdens de eerste editie vorig jaar, ontstond het idee om een soortgelijk toernooi ook elders in het land te houden. Onze vrienden van Taverzo uit Zoetermeer hebben daarom een week voor “Wageningen” een zelfde toernooi gehouden onder de naam “De Boer Maatwerk Keukens Top-20”. Dit toernooi werd gewonnen door de nog onbekende Japanner Yo Yokotani die dit seizoen onderdeel uitmaakt van het team van Bad Hamm.

Ook dit jaar Shot-deelname

Vorig jaar verdedigde ons lid en trainer Lorenzo Corsico de kleuren van Shot tijdens het toernooi. Helaas moest Lorenzo deze editie aan zich voorbij laten gaan vanwege ziekte. Maar dat betekende niet dat Shot helemaal niet vertegenwoordigd was. Onze shot-held Trinko Keen besloot mee te doen aan het toernooi en startte in Shot-kleuren. En hij deed dat zeker niet onverdienstelijk met uiteindelijk plek 2.

Trinko Keen tegen Barry Berben
Trinko Keen als deelnemer namens Shot

Poule 1

Deze poule bestond uit Michel de Boer (TOGB), Collin Rengers (Midstars), Mark Smith (Ping Pong Alkmaar), Mauro Schärrer (Maashorst), Jelle Bosman (Smash) en Mick de Vette (Hilversum). Het was de Zwitser Mauro Schärrer die deze poule won. Michel de Boer werd tweede.

Poule 2

Deze poule bestond naast onze regio-favoriet Dicky de Jong (SKF) uit de Duitser Pekka Pelz (Bad Hamm), Jochem de Hoop (Maashorst), de enige vrouwelijke deelnemer en door Shot-lid Alex Yongran Yi gecoachte Shuohan Men (Midstars), Arnoud Meijer (Hilversum). In deze poule eindigde de uiteindelijke winnaar Pekka Pelz als eerste, netjes gevolgd door Dicky de Jong!

Shuohan Men gecoacht door Alex Yongrin Ji
Shuohan Men, de enige vrouwelijke deelnemer, gecoacht door Alex Yongran Ji

Poule 3

In poule 3 was het Trinko Keen die de winst pakte. Barry Berben (Redstars) werd tweede, gevolgd door Floris Zur Muhlen (TOGB), Elwin Huiden (Hilversum) en Simon Goessen (Smash).

Poule 4

Martijn de Vries (Smash) haalde de winst binnen in de laatste poule. Hij liet Milo de Boer (TOGB) achter zich. Als 3e eindigde Nolan Shutz (Hilversum), gevolgd door Peter van Iwaarden (SKF) en Patrick de Bruijne.

Knockout fase

De nummers 1 en nummers 2 van elke poule streden in de knock-out fase om de winst. In de kwartfinales won Milo de Boer ruim van de Zwitser Mauro Schärrer (3-0). De overige kwart-finales kenden een spannender verloop. Latere winnaar Pekka Pelz won met 3-2 van Barry Berben. Michel de Boer pakte de winst met 3-2 tegen Martijn de Vries en Trinko Keen vulde het laatste kwartet in het toernooi aan door met 3-2 te winnen van Dicky de Jong.

Dicky de Jong en Trinko Keen in halve finale
Dicky de Jong (SKF) haalt de kwartfinales en wordt dan uitgeschakeld door Trinko Keen

De halve finales werden vervolgens gespeeld tussen Pekka Pelz en vader Michel de Boer en tussen Trinko Keen en zoon MIlo de Boer. Pekka won zijn wedstrijd met 3-1 van Michiel de Boer en Trinko liet Milo de Boer geen kans met 3-0.

Finale: Pekka Pelz wint

Trinko Keen (49) moest het in de finale dus opnemen tegen Pekka Pelz (21). De ervaring van Trinko moest het opnemen tegen het jeugdige elan van Pelz, die overigens een flink portie ervaring mee kreeg tijdens de wedstrijd via zijn coach Henk van Spanje. Uiteindelijk had Pekka Pelz niet zo veel problemen om de winst te pakken. Hij deed dat overtuigend met 3-0 en prolongeerde daarmee de overwinning van vorig jaar. Mooi gedaan! Maar ook felicitaties aan Trinko Keen met zijn 2e plek.

Johan Frederiks overhandigt de eerste prijs aan Pekka Pelz
Pekka Pelz ontvangt de eerste prijs uit handen van Johan Frederiks
Twee Shot-Iconen. De een als speler, Trinko Keen, en de ander, Henk van Spanje, als coach van de winnende Pekka Pelz

Veel werk vrijwilligers

Wim van Breenen en zijn vrijwilligers (veelal leden van Shot) hebben er weer een prachtig toernooi van gemaakt. Toptafeltennis in Wageningen op een professionele wijze georganiseerd. Daar mogen we trots op zijn!