Online Shot-clubavonden, een groot succes

Dinsdag 26 januari was de primeur: de allereerste online clubavond in ons eigen clubgebouw! Dus opgewekt en ruim op tijd ging ik na lange tijd weer op weg naar Shot; dit keer zonder jas en sporttas en ook niet op mijn fiets, maar gewoon lopend de trap op naar mijn werkkamer met computer en groot scherm.

Spatial Chat

Via het programma Spatial Chat op konden onze leden online bij elkaar komen en als vanouds met elkaar te kletsen en te lachen, in onze eigen mooie speelzaal met de 10 blauwe tafels, aan onze bar met groot videoscherm waarop wedstrijden van het Top20-2020 toernooi werden vertoond, of in de bestuurskamer die voor de gelegenheid was omgetoverd tot de statige Trêveszaal. En anders dan met andere online meeting programma’s: je kon gewoon met z’n tweetjes of drietjes even een apart hoekje opzoeken en direct met elkaar praten zonder door anderen gestoord te worden. Je hoort en bent verstaanbaar voor alleen diegenen die dicht bij jou in de buurt staan: ben je verder van iemand weg, dan hoor je die ook zachter. Dus: ook al kan je nu fysiek niet tafeltennissen, je kan (als je wilt, met je eigen drankje in je hand) gewoon meedoen met het minstens zo belangrijke sociale gebeuren binnen onze club.  

Shot Wageningen Treveszaal

Shot-quizz

Na gezellig weer eens een tijdje gesproken te hebben met mensen die je lang niet had gezien, was er de mogelijkheid om via Kahoot! actief mee te doen met een echte Shot-quiz. Voor deze eerste keer hadden Erik Simons, Johan van de Pol en ondertekende 15 multiple-choice vragen bedacht, zowel tafeltennis gerelateerde vragen als algemene kennisvragen. Het werken met het programma Kahoot was voor sommige Shotters wel even wennen, en de internetverbinding liep ook niet bij iedereen even vlotjes, maar uiteindelijk lukte het de meeste mensen om enthousiast mee te spelen. Binnen een beperkt aantal seconden moest je zo snel mogelijk het juiste antwoord aangeven. Sommige vragen waren best lastig, maar gelukkig zaten er bij de meeste vragen een of meer ludieke, dus duidelijk foute, antwoorden bij. Bijvoorbeeld op de vraag hoe hoog je de bal bij serveren minimaal moet opgooien, was de optie “tot aan het plafond” in ieder geval niet helemaal goed.

Uitslag quizz

Tussentijds kon je zien wie beste de beste 3 behoorde en hoeveel punten je achterstond. Na alle 15 vragen kwam automatisch een podium tevoorschijn met de 3 beste gokkers: in deze sessie was dat op de 3e plaats Sietse Hoekstra, op de 2e  Johan Frederiks en op de 1e Sytse Koopman, die daarmee een tegoedbon won van 10 euro, straks te besteden aan onze bar. Heel goed gedaan, Sytse! Na nog wat napraten en nieuwtjes uitwisselen aan de bar, gingen de mensen tussen 21:30u en 22:00u weer “naar huis”. Iedereen vond het zo’n succes dat besloten werd deze online clubavond voorlopig elke 2 weken te gaan houden, tot we weer echt open mogen.

Online meeting TTV Shot
Bijkletsen aan de bar tijdens de eerste online clubavond op 26 januari, terwijl wedstrijden van het Top20 toernooi vertoond worden. Op de meest linker barkruk zit “zwerver” senator Bernie Sanders, als eregast van deze memorabele eerste online clubavond.

2e clubavond 9 februari

Dinsdag 9 februari was dan de 2e clubavond. In de barruimte werd nu de video vertoond van de Interlandwedstrijden bij Shot in 2018 en lagen er als vanouds pinda’s op de bar. Onze voorzitter Jan riep iedereen even bij elkaar om stil te staan bij het overlijden van onze clubgenoot Boudewijn van Oosten (de rolstoelspeler in de woensdagmiddag-groep) door Covid-19 infectie. Daarna het goede nieuws over sponsoring, Shots financiële conditie en onze nieuwe penningmeester Erik Simons. Na dit informatieve onderdeel was het weer tijd voor de Kahoot Shot-quiz, dit keer georganiseerd door Sytse en Sietse. De 15 quizvragen werden, na enig oponthoud vanwege verbindingsproblemen, om de beurt door Sietse en Sytse op het scherm vertoond. En ook dit keer waren er mooie en soms moeilijke vragen bij, al of niet gerelateerd aan Shot, tafeltennis of andere wetentjes. En uiteindelijk eindigden Johan van de Pol op de 3e, Erik Simons op de 2e, en Roland Mumm op de 1e plek. Dus ook Roland mag straks 10 euro vrij besteden aan onze bar: gefeliciteerd en goed gedaan.

Volgende avond: dinsdag 23 februari

De volgende online clubavond is op dinsdag 23 februari, weer vanaf 20:00u. Dan zullen Joop van Raaij en Sjaak van Heusden de quizvragen samenstellen, dus ik ga alvast het jubileumboek en de drankprijzen uit mijn hoofd leren …….

Groetjes, Ric