Oliebollentoernooi gaat helaas niet door

Het Oliebollentoernooi (ofwel het Oudjaarsdubbeltoernooi) wordt altijd de laatst beschikbare vrijdag van het jaar gespeeld. Dus zou het dit jaar op vrijdagavond 17 december vallen.
Gezien het op dit moment nog steeds oplopende aantal besmettingen, en de extra maatregelen die 26 november afgekondigd zijn, kan het Oudjaarsdubbel ook dit jaar (net als vorig jaar) helaas niet doorgaan.

Oiliebollen voor het oliebollentoernooi

Gezelligheidskarakter

Overdag mag weliswaar getafeltennist worden, maar als we kijken naar het gezelligheidskarakter van het Oliebollentoernooi en het gebruikelijke aantal aanwezigen (60-70) is het duidelijk dat we ons onmogelijk aan voldoende onderlinge afstand en voldoende zitplaatsen kunnen houden. Het zou dan ook misplaatst zijn om op dit moment op de gebruikelijke wijze het oliebollentoernooi overdag te organiseren. We vinden het ook niet gepast om het toernooi met maar een zeer beperkt aantal dubbels te houden, dat doet ook geen recht aan het gezelligheidskarakter.

Uitstel naar later

We zullen daarom tot volgend jaar december moeten wachten. Maar wie weet, als Covid en de tafeltennisagenda het toelaten, kunnen we misschien ergens in het voorjaar een vergelijkbaar alternatief ‘Oliebollentoernooi’ organiseren. Dat hoor je dan nog van ons!

Met vriendelijke groet,

Kees Moers en Joop van Raaij