NTTB Masters in Wageningen

Shot en NTTB werken samen aan de organisatie van de nationale Masters in Wageningen. Op zaterdag 27 en zondag 28 augustus vinden “de Masters” plaats in de sporthal van de Korfbalvereniging Wageningen.

Nadat we in Wageningen twee keer succesvol een editie van de Top-20 heeft georganiseerd, hebben Shot en de NTTB elkaar gevonden in de organisatie van de Masters. Ten opzichte van de Top-20 betekent dat een verbreding. Werd de Top-20 vooral door heren gespeeld, de Masters worden gespeeld door zowel jeugdspelers (meisjes en jongens) als volwassenen (dames en heren).

Shuo-han-men masters
Shuohan Men won de op één na laatste editie van de vrouwen Masters

Top-20 elders in nederland

De Top-20, geïnitieerd en georganiseerd door Wim van Breenen, komt hiermee overigens niet te vervallen. Alleen zal het toernooi niet in Wageningen plaatsvinden en niet in samenwerking met Shot. De Top-20 zal in het seizoen 2022/2023 waarschijnlijk 3 keer plaatsvinden, waarvan de eerste keer in Middelstum waar Wim het toernooi organiseerd in samenwerking met TTV Midstars.

Rijke historie

De masters kennen een rijke historie. Het toernooi ging heette in de begintijd NTTB-cup. Het was Cor du Buy die in 1938 de eerste winnaar was. De vrouwen-editie van de Masters, heette oorspronkelijk Limburg Coupe en startte in 1943. Dini Bakkenes was de eerste winnares. De Masters zijn sinds 1938 77 keer gespeeld. Cor de Buy en Dini Bakkenes kennen een aantal oud-Shotters als opvolger. Henk van Spanje won twee keer de Masters, in 1983/1984 en 1984/1985. En Trinko Keen haalde de overwinning zelfs 5 keer in de periode 1998 tot 2007. Gerdie Keen won de damesmasters in 1996/1997 en 1997/1998.

Lauens Tromer masters
Laurens Tromer won de laatste drie edities van de Masters bij de heren

Intentie NTTB en Shot meerjarig

Shot en NTTB hebben de intentie naar elkaar uitgesproken om de organisatie van de Masters in Wageningen als een meerjarige samenwerking te zien van ca. 4 jaar. Afgesproken is om na iedere editie te evalueren. Wat kan er beter, wat moet anders?