Noppenspelers domineren hardbat-toernooi

Donderdag 7 oktober werd voor het eerst sinds vele jaren weer een hardbat-noppen-toernooi georganiseerd bij Shot. Tijdens dit toernooi speelden 20 deelnemers allemaal met hetzelfde batje: niet meer dan een houten plank met een hard laagje rubber met noppen. Voor velen wat dit een nieuwe uitdaging.

Na loting werden de spelers in 4 poules verdeeld. Het  deelnemersveld was van allerlei pluimage, van competitiespelers, recreanten (zoals Lucas en Bas) tot spelers die nog niet eens lid zijn ( zoals Chuan en Ro ) maar wel allemaal de uitdaging aandurfden.

Niveaus dicht bij elkaar

Iedereen merkte dat je niet zo maar even je eigen favoriete spel kon spelen. Deze eerste poulefase leverde dan ook veel spannende wedstrijden op en het niveau lag veel dichter bij elkaar dan je vooraf zou denken. 

Noppentoernooi TTV Shot Wageningen 2021

De nummer 1 en 2 van de vier poules werden in twee vervolgpoules gemengd onderverdeeld. Met Ed,  André en Bram in een poule.  Aangevuld met de positieve verrassing Lucas, die al aankondigde hoge ogen te gooien, omdat hij elke pauze op zijn werk met een hardbatje speelt. Jeroen, Johan P, Wilco en Ric bevochten elkaar in een andere poule. Deze acht spelers speelden voor een finale plek.

Twee vervolgpoules

Johan P kon door zijn ervaring met noppen al snel een basisspel spelen waar anderen veel moeite mee hadden. Enigszins verrassend legde Wilco in deze poule beslag op de tweede plek door de aanvallers Jeroen en Ric achter zich te houden.

In de andere poule was André ook al snel gewend aan de noppen en werd ongeslagen eerste. De  drie anderen maakten het heel spannend door onderling van elkaar te winnen. De game standen brachten ook geen uitkomst. Uiteindelijk was het zelfs nodig de punten van de onderlinge wedstrijden te tellen. Lucky winner Ed had op 1 punt een beter puntensaldo dan Lucas. Hij werd tweede en mocht het opnemen in de kleine finale tegen Wilco.

Klik op het midden van het plaatje om de diashow te starten. Klik in een hoek voor de fullscreen optie of om te downloaden.

Verliezers vierkamp

In de tussentijd speelden de nummers 3 van de voorrondepoules onderling ook nog een vierkamp. Joop met zijn onverstoorbare spel won deze poule. De poule van de nummers 4 werd gewonnen door de trotse Helma. En de nummers 5 poule door Marijn. Zo had iedereen toch minstens 7 wedstrijden gespeeld.

In de kleine finale was uiteindelijk Ed sterker met zijn aanvallende spel dan een verdedigende Wilco. Ed behaalde hiermee de 3de plek.

Finale

André en Johan hadden hun lichte favorietenrol waargemaakt en streden in de finale om het ‘noppen’ kampioenschap. Na een spannende strijd was Johan uiteindelijk toch het degelijkst. Johan won hierdoor verdiend na een avond van veel getik en getok het toernooi.

Alle deelnemers hadden genoten van een leuke avond pingpong met veel strijd. Er werd zelfs door een aantal na afloop nog vrolijk doorgespeeld. De meesten waren het er over eens dat dit toernooi vaker georganiseerd mag worden.

Johan Frederiks