Nog heel even over vroeger….

Oud voorzitter Guus Krabbenborg deed mee aan het oudjaarsdubbel jl. december. Hij was voor het eerst in ons gebouw aan de Haverlanden. Een oproep om meer aandacht voor vroeger.

Dat vroeger alles beter was gelooft natuurlijk niemand. En terecht!  Maar betekent dit ook dat we alles van vroeger dan maar moeten vergeten?

Op 30 december jongstleden was ik weer ‘ns deelnemer aan het Oudjaarsdubbeltoernooi. Ik vond het als voormalig Shot lid erg leuk om dit toernooi nu ook ‘ns in de ‘nieuwe zaal’ te spelen. En gelukkig is de spierpijn inmiddels al weer redelijk over…  😊

Wat mij in de zaal op viel is dat alle sporen van het zo succesvolle Shot verleden helemaal lijken te zijn verdwenen. Of zelfs zijn uitgewist? Ik zag in de zaal geen foto van onze toenmalige kampioenen en kampioensteams. Geen foto dus van Geert Verhaegh en Bart van Haren die in 1985 in Den Haag Europees jeugdkampioen dubbel werden.

Geen foto van Gerdie Keen, die in 1994 tweede werd bij de Europese senioren kampioenschappen in het Engelse Birmingham achter de Zweedse Marie Svensson. Noch van de vele titels die drievoudig olympiër Trinko Keen in de wacht sleepte.

En waar zijn toch al die vaantjes en banieren gebleven van de clubs waar Shot in Europa Cup verband spannende wedstrijden tegen speelde? In de oude zaal hingen die nog boven de bar.

Geert Verhaegh EK Dubbel

Wat ik wel zag – helemaal achter in de zaal – waren 2 posters van mij volstrekt onbekende Aziatische tafeltennis spelers. Waarom die dan wel?

Natuurlijk moet de vereniging de blik naar voren richten om de uitdagingen van vandaag en morgen het hoofd te bieden. Maar daarbij hoef je dat mooie verleden toch niet te negeren?

Mag ik het bestuur van Shot vragen om hier actie op te ondernemen zodat al deze prachtige prestaties niet verloren gaan?

Al vast reuze bedankt!   

Guus Krabbenborg     

Reactie kandidaat coördinator gebouwbeheer

De oproep van Guus is uit mijn hart gegrepen. Ikzelf, pas 6 jaar lid, was geen onderdeel van de roemruchte historie van Shot, maar ook ik denk wel eens als ik in de zaal ben, dat het wat huiselijker/gezelliger kan. En wellicht dat we dat o.a. kunnen realiseren door iets meer “herinneringen” uit de Shothistorie te tonen. Ik heb Guus laten weten dat ik me uitgedaagd voel. Jan Ploeg