Mini-reunie jeugdteam Shot 1983/1984

Bart van Haren, Trinko Keen, Geert Verhaegh en Guus Krabbenborg troffen in Arnhem, een mini-reunie van het eerste jeugdteam dat in de jaren tachtig furore maakte bij de junioren.

Mini-reunie Shot 1 jeugdteam 1983/1984
v.l.n.r.Bart van Haren, Geert Verhaegh, Guus Krabbenborg en Trinko Keen: Shot 1 jeugdteam 1983/1984

Shots roemruchte verleden

Shot is door de jaren heen behoorlijk veranderd. Natuurlijk qua accommodatie, maar zeker ook qua samenstelling van het ledenbestand. Toch hebben de meesten van de huidige leden waarschijnlijk wel iets meegekregen over het roemruchte verleden van de club. In de tachtiger en negentiger jaren van de vorige eeuw was Shot een ware bron van jeugdig talent. Spelers en speelsters kwamen uit de wijde omtrek naar Wageningen om daar op hoog niveau te kunnen trainen en spelen.

Nederlands kampioen junioeren

In die tijd was ik actief betrokken bij het begeleiden en coachen van jeugdteams. Met het toenmalige eerste jongensteam speelden wij in de jaargang 1983/1984 in de kampioensgroep om de Nederlandse titel bij de junioren. Dat is de categorie tot en met 17 jaar. Ons team bestond uit 4 kleine, maar talentvolle spelertjes. Met een gemiddelde leeftijd van slechts 12 jaar en 6 maanden was het team ongekend jong. Na een spannend verloop eindigden wij uiteindelijk verdienstelijk als de nummer 2 achter het Apeldoornse De Veluwe. Een jaar later zou hetzelfde team zonder Bart van Haren maar met Theo Jansen als coach de titel alsnog pakken. Uitgerekend door Bart’s nieuwe club PSV Cathrien/L+T Software voor te blijven. Uiteindelijk speelden deze jongens allemaal eredivisie en werden ze ook allen (jeugd-)international. Trinko werd zelfs meervoudig Nederlands senioren kampioen, speelde 15 jaar als professional in de Duitse Bundesliga en nam 3 keer aan de olympische spelen deel.      

Mini-reunie

Eind december 2022 – inmiddels zo’n 40 jaar later – troffen wij elkaar in Arnhem voor een soort van mini-reunie. Geert Verhaegh, Trinko Keen en Bart van Haren waren allemaal van de partij. En het was natuurlijk bijzonder jammer dat we Casper Mol node moesten missen. Samen haalden we eindeloze aantallen verhalen en herinneringen op. Over trainingskampen, wedstrijden en toernooien. Over samenwerking, respect voor de inzet van die ontelbare vrijwilligers en over gedeelde passie.

Over die mooie, goede oude Shot tijden. 

Guus Krabbenborg