Kick-off OldStars Tafeltennis

Op 4 november is OldStars Tafeltennis officieel van start gegaan bij Shot. Wethouder Anne Janssen en Bettine Vriesekoop openden met een potje tafeltennis de eerste training. De opkomst was groot en de sfeer was uitstekend.

Bettine Vriesekoop OldStars Kickoff

Drie keer is scheepsrecht

Dat gold zeker voor de kick-off van OldStars. Twee keer eerder moesten de plannen vanwege de eerste en tweede lockdown in de koelkast worden gezet. De organisatie voor de kickoff was eigenlijk begin 2020 al klaar. Op 21 april 2020 zou de kickoff plaatsvinden. De agenda’s van iedereen, ook Bettine Vriesekoop waren geblokkeerd. En toen kwam de eerste lockdown……

Toen we vanaf 1 juli 2020 weer als sportvereniging uit onze lockdown kwamen, werd meteen met enthousiasme gewerkt aan een nieuwe start van OldStars. Daarvoor werd de datum 12 november 2020 gekozen. Niet zomaar. 12 November was dat dag dat Shot 60 jaar bestond. Dus de OldStarswerkgroep had bedacht dat dit een mooi moment zou zijn. Maar ook toen gooide het corona-virus roet in het eten. We kwamen in een tweede lockdown en ook 12 november ging voorbij, zonder start van de OldStars.

Op 4 november jl. vond dan uiteindelijk de kickoff plaats. Sprekers werden geregeld (Bettine Vriesekoop, Wethouder Janssen), trainingen werden gevolgd door de OldStars begeleiders, flyers en posters werden verspreid en de werkgroep zorgde voor een mooie aankleding van de zaal, inclusief een hapje en een drankje.

15 deelnemers tijdens Kickoff

De vraag die, na al die voorbereiding, overbleef was: hoeveel geïnteresseerden komen daadwerkelijk naar de Kickoff? Uiteindelijk waren er tijdens de kickoff 15 personen die mee wilden doen aan OldStars. Een mooi aantal.

De middag begon met de ontvangst van de OldStars. Voor iedereen was er koffie/thee en een mooi gebakje dat was voorzien van het Shotlogo.

OldStars Kickoff Shotgebakjes

De opening

Na een kort welkomstwoord door onze voorzitter, sprak wethouder Anne Janssen de aanwezigen toe. Ze benadrukte in haar speech het belang van sporten voor ouderen en gaf aan dat OldStrars uiterst goed past binnen de ambities van de gemeente Wageningen. Ambitities die breed draagvlak hebben in de stad, gelet op de brede ondertekening van het Sport- en Beweegakkoord.

Na de speech van de wethouder, nodigde Jan Ploeg de wethouder en Bettine Vriesekoop uit om, middels het spelen van een potje tafeltennis, OldStars Tafeltennis bij Shot formeel te openen.
Het zal niemand verbazen dat het Bettine Vriesekoop was die al snel het winnende punt scoorde, hoewel Anne Janssen het er zeker niet slecht vanaf bracht. Zowel Bettine als Anne kregen als “prijs” voor deze wedstrijd het Shot Jubileumboek overhandigd.

Overzicht opening OldStars

Bettine’s keuzes

Voordat de OldStars daarna zelf daadwerkelijk aan de slag gingen, hield Bettine Vriesekoop een presentatie over de keuzes die zij in haar leven heeft gemaakt en die veel invloed hebben gehad op wat zij uiteindelijk heeft weten te bereiken. Ze nam de aanwezigen tijdens dit verhaal o.a. mee naar China, waar ze een tijd lang heeft gewoond en getraind.

Presentatie Bettine Vriesekoop

Aan de slag

Na het boeiende verhaal van Bettine, mochten de OldStars dan eindelijk aan de slag. Naast Bettine Vriesekoop was ook Lars Wildenborg aanwezig. Lars is door Shot aangetrokken om de eerste 5 weken de OldStars trainingen te verzorgen. Lars geeft dus de eerste trainingen o.a. met als doel om onze eigen Shot-begeleiders op vlieghoogte te brengen.

Lars en Bettine hebben de eerste OldStars training gegeven. Er was veel enthousiasme en de sfeer zat er goed in.
Na de eerste training was er nog gelegenheid om wat te drinken en een borrelhap te eten. Ook was het mogelijk om boeken te kopen van Bettine Vriesekoop. Daar werd gretig gebruik van gemaakt.

OldStars eerste training

Al weer 2 trainingssessies onderweg

Inmiddels hebben, na de kick-off, alweer 2 OldStars sessies plaatsgehad. Het enthousiasme blijft. De groep lijkt zich rond 15-16 deelnemers te stabiliseren. Na 4 weken komt de vraag aan de orde wie er daadwerkelijk door wil gaan en wie niet. Degenen die door willen gaan worden dan lid van Shot. Het is overigens ook mogelijk dat een aantal aspirant OldStars leden besluit om niet op donderdag verder te gaan bij OldStars, maar aansluiting te zoeken bij de seniorengroep die op dit moment op maandag- en woensdagmiddag traint.

Wordt vervolgd!

Meer informatie

Over de kick-off van OldStars zijn verschillende berichten en verslagen verschenen. Hieronder een overzicht. Ook een link naar de boeken van Bettine Vriesekoop.