Johan van de Pol Ladderkampioen 2021!

Johan van de Pol heeft op 14 september tijdens de finale-avond van de laddercompetitie de overwinning naar zich toegetrokken. De bovenste zes spelers van de ladder speelden uiteindelijk om de bovenste trede van de ladder.

door Erik Simons en André Snoek

Opzet laddercompetitie

Een paar maanden geleden zette Aad Termorshuizen een laddercompetitie op. Onder de toen geldende coronamaatregelen mocht dat net weer, en het leek een goede manier om ongedwongen maar wel competitief onderling wat potjes te spelen, als voorbereiding op competitie en clubkampioenschappen, waarvan het destijds maar de vraag was of deze door zouden gaan.

Finale avond

Op 7 september was de reguliere laddercompetitie ten einde gekomen, een week later zouden de zes hoogst geklasseerden onderling uit gaan maken wie de ladderkampioen van 2021 zou gaan worden. Het betrof hier een bont gezelschap van leden die op uiteenlopende wijze de laatste zes hadden weten te bereiken; puur talent, geslepenheid en een gezonde dosis geluk. Dat waren Johan van de Pol, Joop van Raaij, Jan van der Ham, Jeroen Gorts, Erik Simons en André Snoek.

Zij maakten in een poulefase in twee poules van 3 spelers uit wie naar de kruisfinales mochten, in best-of three. In poule A startte Erik voortvarend tegen Andre, door op een 10-5 voorsprong te komen. Hij wist deze voorsprong echter alsnog weg te geven, en de Snoek had in het vervolg geen kind meer aan hem. Andre won van Joop en laatstgenoemde versloeg ook Erik, dus gingen Andre en Joop door naar de kruisfinales. In de andere poule won Johan soeverein zijn potjes, en Jeroen won van Jan.

Johan van der Pol wint de laddercompetitie

Noppenfinale

In de kruisfinales, best-of-five, boekte Andre een zwaarbevochten zege op Jeroen, die aan Gort(s) leek te zijn gespeeld. Joop had op de andere tafel weinig in te brengen tegen Johan. Men ging zich in de zaal opmaken voor een onvervalste noppenfinale. Deze werd met 3-1 gewonnen door Johan, maar de wedstrijd was erg close, met een paar lange sets.

Johan ging er uiteindelijk vandoor met de eerste prijs, een smakelijk cadeaupakket. Maar hem valt vooral de eer te beurt zich de ladderkampioen 2021 te mogen noemen. André mocht zich de trotse eigenaar noemen van een eervol flesje bier als tweede prijs.