Ingekort Shot-jubileumfeest zeer geslaagd

Op 13 november vond toch nog het vorig jaar uitgestelde jubileum Shotfeest plaats. Vorig jaar kon het feest helemaal niet doorgaan vanwege Corona, dit jaar een feest in afgeslankte vorm.

Dit naar aanleiding van nieuwe maatregelen die precies op de dag van ons feest in gingen. Toch was het feest een groot succes. Er deden zo’n 45 leden mee aan de traditionele veiling, en het daaropvolgende Mexicaanse diner. En tussendoor was er ruimte genoeg om gezellig bij te kletsen met andere Shotters. Speciale aandacht was er voor de onthullingen van Lid van Verdienste Helma Drost en de Gerhard en Ans Bos-Tafel.

Persconferentie zet voorbereiding op zijn kop

Precies 1 jaar en 1 dag na de datum van ons 60-jarig jubileum zou op 13 november eindelijk het jubileumfeest doorgang gaan vinden; we grapten nog in de aankondiging: “Corona volente”. De speciale feestcommissie bestaande uit Art Dewulf, Owen van Mierlo, Anneke Rot, Erik Simons en Ric de Vos had alles al klaarstaan en gereserveerd om er een knalfeest tot in de late uurtjes van te maken ………… tot de persconferentie op donderdag 11 november toch weer onverwacht roet in ons eten gooide. Het gevolg was een hectische vrijdag met crisisberaden binnen en tussen bestuur en feestcommissie. Want net als alle horeca zou het feest al om 20u moeten stoppen, terwijl er een programma tot in de late uurtjes was gepland. Pas vrijdag rond 15:00 uur kwam het verlossende woord: er werd unaniem besloten het feest niet opnieuw uit te stellen, maar er een aangepaste en ingekorte versie van 16:00 tot 20:00 uur van te maken. Delen van het geheime avondprogramma kwamen hierdoor helaas te vervallen en blijven dus vooralsnog geheim!

Opbouw

Zodra de witte rook opgetrokken was, ging het bestuur en feestcommissie alvast gezamenlijk enthousiast aan de slag: alle speeltafels en veldafscheidingen werden opgeruimd en de vloerkleden om de speelvloer te beschermen uitgerold. Later die avond werden door Anneke, Emma, Ric en Roland de ladders vele malen beklommen om overal slingers op te hangen en werd de gezellige muziekhoek ingericht door gelegenheids-dj Laurens en voorzien van een pick-up voor langspeelplaten met heerlijke oude muziek uit de jaren 60, die natuurlijk getest moesten worden. Zo werd het die vrijdag meteen al een beetje feest!

Op zaterdag werd door de feestcommissie de zaal verder opgetuigd tot een gezellige uitspanning voor een kort maar krachtig jubileumfeest. Zo werden de mensen bij het handenwassen bij binnenkomst welkom geheten door ‘Marilyn Monroe’ (met batje), daarna de inschrijfbalie en QR-scanners Helma en Anneke Smidt, was er een spelletjeshoek inclusief een interactief tafeltennis-videospel en een anagrammen-wedstrijd, de sfeervolle lp-muziekhoek met gouden oude posters, een projectiescherm dat alle foto’s uit het jubileumboek vertoonde, een met doeken afgedekte tafeltennistafel (wat zou daarmee gaan gebeuren?), een buffettafel, zit- en statafels, en een showtafel voor de veilingspullen. Na alle onzekerheid en enkele afmeldingen op het laatste moment vanwege de nieuwe corona-regels, waren er uiteindelijk toch 44 mensen op het feest, inclusief enkele jeugdspelers en partners van leden.

Laurens draait jaren 60 muziek
Gelegenheids DJ Laurens in de ‘jaren-60 muziekhoek
Pesto broodejs van Owen
De verse pesto-broodjes van onze eigen “kok-in-opleiding” Owen

Onthulling ‘Gerhard en Ans Bos-tafel’ en Helma lid van verdienste

Bij de bar werden de deelnemers verder verwelkomd met een bijzonder ‘Shotje’: champagne in een glas met het Shot-logo. En met een heerlijk pesto-broodje, nog die middag versgebakken door Owen. Om 16:30u opende voorzitter Jan met een korte toespraak het feest. Daarna onthulde Jan samen met Helma de afgedekte tafeltennistafel: deze tafel is nu omgedoopt tot de ‘Gerhard en Ans Bos-tafel’, als dank voor de belangeloze en royale giften van hun nageslacht aan onze vereniging. Op deze tafel konden de deelnemers vervolgens hun eigengemaakte fantasie-batjes tentoonspreiden (helaas geen tijd dit keer om het Shot-Rond-de-Tafel kampioenschap te houden). Na de onthulling van deze tafel, werd Helma in het zonnetje gezet en gehuldigd als Lid van Verdienste op grond van haar jarenlange inzet voor onze vereniging (zie hier). Ze werd er duidelijk door overdonderd en was er zelfs een even sprakeloos van.

Onthulling Gerhard en Ans Bostafel
Vlak voordat Helma Drost wordt verrast met haar benoeming tot lid van verdienste, onthult ze samen met voorzitter
Jan Ploeg de “Gerhard en Ans Bos tafel”

Shot veiling onder leiding van Frans Lambi

Daarna gauw door naar de traditionele veiling, aangevuurd door veilingmeester-voor-het-leven Frans Lambi. Frans had zich voor deze eervolle en belangrijke taak stijlvol aangekleed, inclusief rokkostuum, hoed en witte handschoentjes. Zo willen we Frans ook wel een keer achter de tafel zien spelen! Klapstuk van deze veiling met een opbrengst van €360,- was een Italiaans meergangen-diner bij Ric, waar 24 mensen (meer dan de helft van alle aanwezigen) op inschreven. Dit jaar werd sowieso een veiling met veel Europese activiteiten: naast dit Italiaans diner werd er ook een Frans diner (door Jan) en een Duitse avond (door Roland) aangeboden. En het traditionele aanbod van 1 bardienst op een dinsdagavond werd dit jaar, na langdurig opbieden tussen Erik en Robin, afgehamerd op maar liefst €32,-, een record voor deze simpele dienst. We weten niet hoe Frans het elke keer weer voor elkaar krijgt om onze zakken leeg te kloppen, maar de opbrengst van deze relatief korte veiling was weer zeer hoog: € 1508,73! Dit bedrag wordt met nog eens €500,- aangevuld door supermarkt Jan Linders: hiermee is het eerste doel van deze veiling, een eigen AED in de zaal, ruim gehaald en is er zelfs geld beschikbaar voor het tweede doel: een bijdrage aan een nieuwe tafeltennisrobot.

Shot Veiling
Frans Lambi veilingmeester
Veilingmeester Frans Lambi in optima forma

Shot Diner

Na de veiling het laatste onderdeel van dit ingekorte feest: het diner. Dit keer een heerlijk Mexicaans buffet met diverse vlees, vis en vegetarische gerechten, verzorgd door de lokale cateraar Steef Bijlmakers (bekend van het Schafeltennistoernooi), met als klap op de vuurpijl een dessert van allerlei zoetigheden.

Bufet Shot Diner
Smakelijk eten!

Wie maakt het meest ludieke batje?

Na het eten tijd voor de uitreiking van de prijs voor het meest ludieke zelfgemaakte batje. Er waren 5 inzendingen, waarvan 1 digitaal, die door een corrupte jury, bestaande uit Helma en Johan Frederiks, van boven tot onder bekeken en beoordeeld werden. Omdat de digitale inzending van Narda volgens deze jury ‘niet lekker in de hand lag’, viel deze met een eervolle vermelding net buiten de prijzen. De overige batjes zagen er allemaal heel mooi en creatief uit, vooral die grote mattenklopper, maar volgens de corrupte jury sprong er 1 bovenuit en dat was die van Anneke Rot: het ’60+1 jaar’ jubileumbatje gemaakt van een singeltje van de jaren 60 (ik kon helaas niet zo snel zien welke muziek). Gefeliciteerd Anneke!

Het winnende batje van Anneke Rot
Jurylid Johan Frederiks toont het batje van Anneke Rot

Aan alles komt een einde

Met de buik nog vol van het heerlijke eten was het alweer 20:00 uur, dus helaas tijd om te stoppen. Dankzij de hulp van de vele mensen die als vrijwilligers die nog even mochten nablijven, ging het opruimen heel voorspoedig. De volgende dag hoefden gelukkig nog maar enkele dingen opgeruimd en teruggezet te worden.

Opruimen
“Vele handen maken licht werk”: ook partners van leden en zelfs ons kersverse lid van verdienste
Helma hielpen mee met opruimen

Kort maar krachtig!

Uiteindelijk kunnen we terugkijken op een kort maar zeer geslaagd jubileumfeest, ondanks de beperkingen die ons op het laatste moment door corona werden opgelegd. Rest ons iedereen van deze jubileumfeestcommissie en alle andere leden die op de een of andere manier meegeholpen hebben dit feest mogelijk te maken, te bedanken. En speciale dank aan 2 mensen die geen lid zijn van Shot, maar zich wel heel enthousiast hebben ingezet voor dit feest van onze vereniging: Laurens, partner van Anneke Rot, voor het verzorgen van de gouwe ouwe muziek, en Ellen, partner van ondgetekende voor haar hulp achter de bar.

groetjes,
Ric de Vos

De foto’s van het Shotfeest