Nieuws

SKF weer winnaar van Valleitoernooi, Shot weer 2e!

De 6e editie van het Valleitoernooi, het vriendschappelijke doch prestigieuze drieluik-toernooi tussen de 6 verenigingen van de Gelderse Vallei, is wederom gewonnen door SKF! Shot werd heel netjes 2e. Onze spelers werden 2e bij de senior-recreanten, zelfs 1e bij de senior-competitiespelers en 4e bij de jeugd. Heel goed gedaan. Er deden in totaal 111 spelers: 27 recreanten, 47 competitiespelers en 37 jeugd. SKF was met 35 deelnemers dit jaar de grootste leverancier van spelers voor dit toernooi.

 

Foto's van het Valleitoernooi jeugd, competitiespelers en recreanten.

Op woensdagavond 11 januari was de aftrap met het recreantentoernooi bij Bit. Geladen met fototoestel en de wisselbeker van de recreanten, die Shot afgelopen 2 jaar wist te bemachtigen, ging ondergetekende mee met Joop van Raaij, Robin van Leerdam, Berend Aukema, Steef Lips, Baira Niamsuren en Odge Tserenbat. Deze 6 Shot-recreanten moesten het opnemen tegen 8 deelnemers van SKF en 13 van Bit (de overige verenigingen hadden helaas weer geen recreanten aangemeld). Om 20:15u werd de indeling van de poules bekend gemaakt door Wim van Ooijen (mede-organisator vanuit Bit) en Ric de Vos (mede-organisator vanuit Shot). De Shot spelers waren allen ingedeeld in de sterkste poule A (overeenkomend met 4e en 3e klasse). In de zwakkere poule B speelden dit jaar dus alleen spelers van SKF en Bit. Steef, Baira en Robin kwamen uit in poule A1 met 7 spelers, en Odge, Berend en Joop in poule A2 ook bestaande uit 7 spelers. Er werden per wedstrijd steeds 3 sets gespeeld en elke gewonnen set telde mee voor de eindstand van dit onderdeel. Baira werd heel netjes 3e in zijn poule (10 van de 18 sets gewonnen), Robin werd 4e (8 uit 18) en wist zelfs te winnen van Cornelis Mostert, de gevreesde noppenman van Bit en nachtmerrie van Joop in de voorgaande edities van dit toernooi, en Steef 5e (7 uit 18). In poule A2 werd Joop heel mooi 1e (15 uit 18), Odge 3e (12 uit 18) en Berend 4e (11 uit 18). Na deze poule ronden gingen de nummers 1 en 2 door naar de kruisfinale. Daardoor kwam Joop te staan tegenover Mauritz van Loo (SKF), de winnaar van vorig jaar. Maar Joop speelde heel geconcentreerd en won overtuigend met 2-0 zijn wedstrijd. En ja hoor, in de finale mocht Joop weer tegen zijn Angstgegner Cornelis Mostert. Maar Joop had geleerd van voorgaande jaren: met rustig afwachten en goede spreiding (Cornelis speelt bijna alleen met zijn backhand) wist hij in een enerverende partij, en aangemoedigd door de mede-Shotters, de winst binnen te slepen! Gefeliciteerd Joop, weer heel goed gedaan. Na de uitreiking van de individuele bekers voor de poule winnaars door Wim van Ooijen, werd de einduitslag van dit deeltoernooi bekend gemaakt: met slechts 1.1% (2 gewonnen sets) meer dan Shot was SKF dit keer de sterkste bij de recreanten! SKF mag dus een jaar lang de wisselbeker van Shot overnemen.

Op vrijdagavond 13 januari speelden 47 senior-competitiespelers bij Shot, met vertegenwoordigers van alle 6 Vallei-verenigingen. Dit onderdeel was ook dit jaar weer het drukst bezet. Alle klassen van de afdeling Gelre waren vertegenwoordigd, van 6e tot hoofdklasse. De deelnemers waren op speelsterkte ingedeeld in 9 poules, met 5 (best of 5 sets) of 6 (best of 3 sets) spelers per poule. De hele avond werd zeer fanatiek, enthousiast en sportief gestreden om zowel de eer, de bekers voor de 1e en 2e plaats in elke poule, en vooral de overwinningspunten voor de vereniging! Omdat de 2 laagste poules uit 4 en 5 spelers bestonden, waren er voor hun nog extra kruisfinales en finales om de hoofdprijs, een troostfinale (de nummers 3 uit beide poules) en de poedelprijs (de laatsten uit beide poules). Nadat omstreeks 24:00 uur de laatste uitslagen waren verwerkt, kon de prijsuiteiking beginnen. Door Wim van Ooijen en Ric werden voor elke poule bekers voor de 1e en 2e plaats uitgereikt. De eindstand van elke poule staat hieronder vermeld. Voor de beker van dit deeltoernooi werd vervolgens per vereniging het winstpercentage uitgerekend. En dit jaar kwam Shot als beste uit de bus, met 3.8% voorsprong (2 winstpartijen) op SKF, gevolgd door Bit (de winnaar van vorig jaar), Kracht&Vriendschap en Rhenus (De Stuiterd had slechts 2 deelnemers en mocht daarom niet mededingen naar de toernooi beker). Alle spelers van Shot worden van harte gefeliciteerd met wederom een mooie overwinning bij de seniorcompetitiespelers! De barmannen Marcel Kop en Leo Koopman werden hartelijk bedankt voor hun inzet de spelers te voorzien van drinken en hapjes.

Poule-indelingen, winstpunten en eindstanden bij de senior-competitiespelers.

De jeugd speelde op zaterdag 14 januari bij SKF. Dit jaar deden voor Shot 8 spelers mee, een record!  Ruurd Spijksta, Jacob Quak, Simon Afridge, Owen van Mierlo, Job Geels, Mats Brouwers, Matthijs Bruins en Xijin Zheng, begeleid door Ric samen met de moeders van Xijin en Matt, moesten het opnemen tegen 17 spelers van SKF, 8 van Bit en 3 van Kracht&Vriendschap. Dus voor de eerste keer waren alle verenigingen met jeugd vertegenwoordigd dit jaar. Heel mooi. De speelsterkte varieerde van beginner tot kampioensklasse. De 6 poules bestonden uit 6 of 7 spelers en waren dit keer ingedeeld op sterkte. Xijin zat in de sterkste groep met hoofdklassers en landelijke spelers van SKF en Bit; Ruurd en Jacob bij vooral 1e klassers, Simon en Job bij 1e en 2e klassers, en onze beginners Mats en Matthijs bij 4e en enkele 3e. Het werd een zware strijd voor onze jeugdspelers: dit relatief hoge niveau waren ze niet gewend in hun afgelopen competitie. Xijin wist heel knap 2 wedstrijden te winnen in de sterkste poule; ook Simon, Owen en Mats behaalden winstpunten tegen niet-Shotters. De gemeenschappelijke lunch met de traditionele patat en limonade (ook voor begeleiders en toeschouwers!) was een welkome rustpauze. Omstreeks 15:15u waren de laatste wedstrijden afgelopen en konden de bekers worden uitgereikt door organisator Irwin van der Horst (mede-organisator vanuit SKF) en Ric. Helaas waren er dit keer geen poulewinnaars van Shot bij. De overwinning van dit jeugdtoernooi ging dit jaar naar Bit, met maar liefst 63.8% winst, gevolgd door SKF op 3.8% achterstand (3 winstpartijen verschil), Kracht&Vriendschap en (helaas) als laatste Shot. Dus de wisselbeker voor dit onderdeel werd voor de eerste keer overgedragen aan de jeugdspelers van Bit.

En tenslotte kon dan ook eindelijk de einduitslag van dit drieluik-toernooi uitgerekend worden, op grond van het winstpercentage van alle deelnemers per vereniging. Omdat de recreanten dit jaar ruim 2 keer zoveel partijen gespeeld hadden en dus hun onderdeel 2 keer zo zwaar zou meetellen, zijn hun aantal winst en gespeelde partijen gehalveerd. De winnaar van het Valleitoernooi 2017 was wederom SKF! De voorsprong op nummer 2 Shot was dit jaar ruim: was het verschil vorig jaar slechts 1.24%, dit keer was het 11% (ongeveer 20 winstpartijen). Bit werd derde vlak achter Shot (slechts 1 punt), en vervolgens Kracht & Vriendschap en Rhenus; De Stuiterd deed buiten mededingen mee, omdat ze met slechts 2 spelers kwamen opdagen. De resultaten per deeltoernooi en einduitslag van het toernooi staan hieronder vermeld.

Alle deelnemers van Shot: bedankt voor jullie inzet en van harte gefeliciteerd met deze 2e plaats, ook al hebben we de grote beker dit keer niet binnengehaald. De beker van de senior-competitie spelers hebben we in ieder geval gewonnen en die mag dus een jaar lang glimmen in onze grote prijzenkast.

 

 

Agenda

Hieronder vindt u een overzicht van de komende activiteiten van tafeltennisvereniging TTV Shot Wageningen.

Voor landelijke activiteiten is er de NTTB-agenda.

 

17+18 juni   Voorbereidingen verhuizing (oude en nieuwe locatie)
24+25 juni   Verhuizing naar nieuwe locatie
2 september   Officiële opening nieuw clubgebouw