Terugblik OUDJAARSDUBBELTOERNOOI ofwel OLIEBOLLENTOERNOOI SHOT

Op vrijdag 30 december speelden een recordaantal van 37 dubbels mee in het jaarlijkse oliebollentoernooi.  Dit toernooi is bedoeld voor leden en oud-leden en hun dubbelpartners, maar ook dubbels uit de Gelderse Vallei verenigingen en andere bevriende verenigingen zijn welkom. Het deelnemersveld bestond uit 33 leden en maar liefst 21 oud-leden en 20 andere gasten! Naast deze 74 spelers zijn er zeker 25-35 andere belangstellenden geweest, een mix van leden, oud-leden en gasten, die de gezelligheid nog verder opvoerden. Een link naar de foto's kan hier worden gevonden.

De 37 dubbels waren vooraf op licentie beoordeeld. Hiertoe hebben wij als organisatie (Kees en Joop) advies ingewonnen bij de voorzitter van de Technische Commissie (Ric), bij de wedstrijdsecretaris senioren (Helma) en bij de trainer senioren (Jan). Ook is gekeken naar eventuele resultaten uit voorgaande jaren. Dit laatste kon leiden tot een hogere of lagere licentie. Dit jaar waren er veel oud-leden die lang niet gespeeld hadden en gasten die weinig speelervaring hadden. Het inschatten van hun sterkte viel niet altijd mee, en we zullen ons vast wel bij enkele dubbels in sterkte vergist hebben.

Bij de opening van het toernooi wees Joop op het bijzondere van deze editie van het toernooi. Het is immers het laatste oliebollentoernooi in de huidige accommodatie. Na vanaf 1976 op deze vertrouwde locatie gespeeld te hebben, zal SHOT midden 2017 verhuizen naar een aangepaste en gerenoveerde accommodatie aan de Haverlanden in Wageningen. De verhoogde uitbreiding in 1987 in de huidige accommodatie was nodig om aan de ledengroei en aan de eisen van toptafeltennis te kunnen voldoen. Belangrijke coryfeeën uit die tijd waren Trinko en Gerdie Keen. Oud-voorzitter Guus Krabbenborg stond stil bij het overlijden van oud-lid en oud-penningmeester Gerrit Heida.

Vervolgens gaf Kees een toelichting op de bijzondere spelregels van dit toernooi en maakte hij de poule-indelingen bekend.De dubbels waren verdeeld over  2 poules van 8 en 3 poules van 7. De dubbels varieerden in licentie van A tot H. Sommige dubbels moesten dus best wel veel punten voorgeven. De bovenste drie van elke poule gingen door naar de volgende ronde, alsook de beste nummer 4 uit de twee poules van 8. In totaal gingen dus 16 dubbels naar de slotrondes. In bijgaand overzicht met POULE UITSLAGEN is te zien dat er geen onduidelijkheid was over wie door mocht naar de volgende ronde. Helma en Johan mochten als beste nummer 4 ook naar de volgende ronde. In poule E raakte Jeroen helaas geblesseerd en moest het dubbel van Mick & Jeroen halverwege uitvallen. We merken graag op dat de nu behaalde punten in de poule-ronde volgend jaar mee zullen wegen bij het vaststellen van de speellicentie.

Poule A LicentiePunten stand

Adriaan Hakkert Gerben Quint F 14 1
Sjaak van Heusden Hung van Luong F 6 6
Herman Berghuijs Joantine Berghuijs H 9 4

Nadat de poulefase na middernacht afgerond werd, gingen de laatste zestien dubbels verder met het in onderstaand overzicht aangegeven resultaat. Evenals in andere jaren kwamen Remco en Joost weer heel ver maar moesten in de halve finale toch het onderspit delven tegen Jos en Yannick. Ook Wim en Johan kwamen ver, maar moesten in de andere halve finale in een spannende wedstrijd hun meerdere erkennen in nieuwkomers in dit toernooi Adriaan en Gerben van Rhenus. Vervolgens kon onder toezicht van scheidsrechter Sjaak de bloedstollende finale gespeeld worden. In de derde set wonnen Jos en Yannick met 25-23 van Adriaan en Gerben.

Tussen half twee en twee konden Kees en Joop de prijzen aan de finalisten uitreiken. Het was zoals altijd weer een heel gezellige avond geweest, met heerlijke oliebollen en vlaaien, en andere versnaperingen.  Ellen en Ric hebben van zeven tot drie op voortreffelijke wijze de bar verzorgd en werden hiervoor ook in het zonnetje gezet. Ric heeft tussendoor ook nog mooie foto’s gemaakt die op de website te vinden zijn. Wederom kijken wij als organisatie terug op een zeer geslaagd toernooi, en we hopen iedereen volgend jaar in de nieuwe accommodatie weer te mogen begroeten.

17+18 juni   Voorbereidingen verhuizing (oude en nieuwe locatie)
24+25 juni   Verhuizing naar nieuwe locatie