Hervatten buitentafeltennis senioren

Op maandag 8 maart zijn we bij Shot alweer begonnen met het buitentafeltennis. Dat mocht in eerste instantie alleen nog maar met de jeugd. Vanaf 6 april is het ook weer mogelijk voor de senioren.

Gemeentelijke toestemming

Binnen trainen, of het gebruik van de kleedkamers en WC’s is niet toegestaan. De gemeente heeft ons officieel toestemming gegeven op de parkeerplaats te mogen spelen. Immers: het buiten sporten mag alleen op aangewezen ‘buitensportaccommodaties’, en dat was de parkeerplaats (die niet eens van ons is) tot nu toe nog niet. We hebben van de gemeente toch toestemming gekregen om vanaf begin maart met de jeugd tot en met 15 jaar op de parkeerplaats te sporten.

Senioren met maximaal 4 spelers

Sinds dinsdag 16 maart mogen ook volwassenen weer buiten sporten in kleine groepen, “op de accommodatie”.  Met de gemeente zijn we overeengekomen dat we op de parkeerplaats voor Shot met volwassenen mogen tafeltennissen onder voorwaarden. Dit mag met maximaal 4 spelers, en de basisregels blijven nog wél gelden (afstand houden, geen kleedkamer, geen toilet etc).

Dinsdagavond, woensdagmiddag en donderdagavond

We willen, op drie dagen senioren de mogelijkheid geven om buiten te tafeltennissen, te weten de dinsdagavond, de woensdagmiddag en de donderdagavond. Zij het onder de volgende randvoorwaarden:

  • Er mag met maximaal 4 spelers gespeeld worden, dubbelen is niet toegestaan. Dat betekent dus dat we op twee tafels tegelijk spelen, één tegen één. Er mag wel onderling gewisseld worden.
  • Groepsvorming is niet toegestaan, dus: geen publiek, en niet ‘blijven hangen’ of bijkletsen met anders spelers op of rondom de parkeerplaats.
  • De zaal mag niet gebruikt worden, noch de kleedkamers, noch de toiletten.

1 uur speeltijd per speler

We willen met tijdslots van een uur gaan werken met een wisseltijd van een kwartier. De organisatie van de woensdagmiddag laten we volledig over aan de woensdagmiddaggroep zelf, zij kunnen zelf bepalen hoe zij, binnen bovengenoemde randvoorwaarden, een speelmiddag organiseren. De woensdagmiddag is dan ook primair bedoeld voor de mensen uit deze groep.

Op de dinsdag en donderdag zijn er tijdslots van 17:15-18:15 en van 18:30-19:30. We spelen dus een uur, en er is een wisseltijd van een kwartier. (in de loop van mei kunnen we de tijden eventueel aanpassen, want dan is er langer dag/zonlicht)

Buitentafeltennis Shot Wageningen 2020

Geïnteresseerden kunnen zich aanmelden

Allereerst willen we uiterlijk vrijdag 2 april van alle geïnteresseerden weten wanneer ze kunnen en willen spelen, in principe geef je dus door als je er zin in hebt om buiten te spelen, en welk van de avonden je kunt, dinsdag en/of donderdag. We gaan er dan vanuit dat je soms eens op het vroege, en soms eens op het late tijdslot zou kunnen spelen.

Whatsapp-groepjes

We maken dan whatsapp-groepjes (dus iedereen die mee wilt doen moet whatsapp hebben), waarmee we de indeling bekend maken, of jullie dat onderling laten doen, en waarop we bijvoorbeeld ook een speelavond af kunnen gelasten bij heel slecht weer.

Start vanaf 6 april

Als we dan de whatsapp-groepjes hebben gemaakt, kunnen we vanaf 6 april van start gaan met spelen.

Dus, nogmaals: als je zin hebt om eindelijk weer eens een balletje te slaan en andere Shotters te ontmoeten, geef je dan snel op voor één of meerdere van de twee avonden via Erik (erik.simons1978@gmail.com ). De leden van de woensdagmiddaggroep hoeven zich niet op te geven. Daarvoor wordt een inventarisatie door Steef Lips opgezet. Hopelijk tot ziens vanaf 6 april!