Heerlijk visdiner!

Zondag 29 mei 2022, ja, het jaar staat er ook maar voor de zekerheid bij, was het dan zover: het in september 2019 met veel succes geveilde, door Ric en Ellen aangeboden visdiner werd dan eindelijk, na talloze coranaperikelen, in praktijk gebracht. Na diverse malen hier zelf niet op geboden te hebben besloot ik ditmaal wel mee te doen, gezien de zeer positieve reacties die ik steeds in de nieuwsbrief las.

Die recensies die klopten echt wel, zo werd me duidelijk, en hoewel een sarcast zou kunnen zeggen dat dat geen garantie is voor een volgende maaltijd, tonen Ric en Ellen zich zeer Michelinrestaurant-waardig in hun continuïteit van hun kookkwaliteit: ook ditmaal hadden ze alle zeilen bijgezet om er iets geweldigs van te maken. Zonder twijfel spreek ik namens alle 8 gasten die er waren, althans, ik heb alleen enthousiaste geluiden gehoord, zelfs van enkele personen die van oorsprong niet uit een echt visland afkomstig zijn, en dat wil wel wat zeggen!

Vraag me niet hoe Ric en Ellen het deden, maar ze presteerden het om 6 gangen te presenteren waarvan de tweede gang bestond uit 3 zeer smakelijke subgangen. In totaal passeerden 7 vissoorten de revue! Dit alles werd geflankeerd door enkele met zorg uitgezochte witte wijnen. Subtiel hadden de koks ermee rekening gehouden dat wellicht niet iedereen blij zou worden van de inherente complexiteit van het schoonmaken van vis, en was de eenvoudig te behandelen rode poon het moeilijkste kunstje dat de gasten moesten klaren. Ook subtiel was dat enkele knoflooktoevoegingen aan de groentes ertoe zullen leiden dat partners van de gasten die er dit keer niet bij waren er volgend jaar waarschijnlijk wél bij zullen zijn. Áls er dan al een probleem was, dan was het bij de visboer op de markt die die ochtend verbijsterd moet zijn geweest bij het gat dat kort na het openen van zijn kraam geslagen was in zijn voorraad. Nu ja, als dat het enige is! Ric en Ellen, heel hartelijk bedankt voor het fantastische maal en de gastvrijheid. Een mooie traditie is het geworden!

Aad