Hans van Geffen clubkampioen 2021!

Hans van Geffen heeft het clubkampioenschap 2021 naar zich toe getrokken. Tijdens een spannende avond liet Hans een groot rijtje favorieten achter zich.

Benauwde uurtjes

Voordat Hans al ver na middernacht zeker was van de overwinning, hadden spelers en toeschouwers een aantal benauwde uurtjes achter zich. En dat werd niet alleen veroorzaakt door de spannende potjes tafeltennis, maar vooral ook vanwege de weersomstandigheden en de impact die dat had op onze speelzaal. Het was een bijzondere vochtige dag. De relatieve vochtigheid buiten lag rond de 100% en omdat de vloer in de zaal relatief koel was, sloeg het vocht neer op een deel van de vloer, waardoor det vloer erg glad werd. Dat betekende dat het grootste deel van de avond slechts op 3 tafels gespeeld kon worden. De klok stond dan ook bijna op 01:00 in de nacht toen Hans van Geffen aantrad in de strijd om het kampioenschap tegen André van Wijk.

Hans van Geffen tegen André van Wijk

Voorronde en eindronde

Om 20:00 uur werd er gestart in 3 poules van 5 personen. De nrs. 5 van de 3 poules, speelden in de eindronde om de plekken 13, 14 en 15. De nrs. 4 van de poules speelden om plaats nr. 10 t/m 12. Enzovoort. En zo werd kort na middernacht duidelijk hoe de plaatsen 4 t/m 15 verdeeld waren.

De strijd om de eerste 3 plekken

En toen kwamen de nr. 1 van de poule-fase weer aan zet. Jeroen Gorts, André van Wijk en Hans van Geffen waren als eerste in hun groep geëindigd. En dat betekende dat zij de strijd aangingen voor het kampioenschap.

Jeroen Gorts tegen Hans van Geffen

Jeroen Gorts en Hans van Geffen speelden een mooie wedstrijd waarin Hans de overwinning naar zich toe trok. Daarna moest Jeroen het opnemen tegen André van Wijk. Het werd een thriller! Mooie rally’s en een gelijk opgaand wedstrijdverloop, zorgden voor spanning bij zowel spelers als het publiek. Het was André van Wijk die uiteindelijk aan het langste eind trok. En dat betekende dat in de laatste wedstrijd Hans van Geffen en André van Wijk om het kampioenschap streden. Hans van Geffen bleek in de laatste wedstrijd de sterkere van de twee en ging er vandoor met de winst.

Na 45 jaar clubkampioen

“Ik begon tafeltennis te spelen op mijn zevende. Het heeft me 45 jaar gekost om nu eindelijk een keer met een clubkampioenschap naar huis te kunnen gaan”, aldus Hans, nadat hij de oorkonde en de wisselbeker uitgereikt had gekregen. Na een lange, spannende maar ook gezellige avond heeft Shot in Hans van Geffen een waardig opvolger van Frank Bilius, die in 2019 het kampioenschap won.

Jeroen Gorts, Hans van Geffen en André van Wijk met hun oorkondes