Zaterdag avond 29 maart zijn een 6-tal SHOT en niet-SHOT leden op bezoek geweest bij Dylan voor de fermentatieavond, aangeboden tijdens de veiling op het afgelopen SHOT feest.

Zuurkool en Kombucha
De avond begon met een korte presentatie over de basisprincipes van het fermenteren. Vervolgens praktisch aan de slag gegaan met het maken van zuurkool en kombucha. De zuurkool werd gemaakt van spitkool, heel wat zout, en de nodige kruiden om de boel op smaak te brengen.
Voor de kombucha is een suikerrijke thee gemaakt. Deze thee is verdeeld over potten voor elke deelnemer en hieraan is een SCOBY (een mix van bacteriën en gisten die de fermentatie op gang brengen) toegevoegd.
Geduld is een schone zaak
Het resultaat van alles is dat alle deelnemers met een pot zuurkool, een pot kombucha en de nodige nieuwe kennis naar huis zijn gegaan. Hierbij het huiswerk gekregen de zuurkool en kombucha in de goede omstandigheden te houden om de fermentatie goed te laten verlopen. Met nog even geduld zou het binnenkort te eten en te drinken moeten zijn!