EK Veteranen 2022 in Rimini

Ed Graumans had zich ingeschreven voor het EK Veteranen in 2020 in Bordeaux. Dat toernooi ging niet door. In 2022 komt er een EK in de Italiaanse badplaats Rimini.

EK Veteranen van 25 juni tot en meet 2 juli 2022

Het WK voor veteranen (leeftijd vanaf 40 jaar) in Bordeaux van 2020 is uiteindelijk, ten gevolge van de Corona pandemie, niet doorgegaan. Het inschrijfgeld en de eventuele hotelreserveringen zijn volledig terugbetaald. Nu staat het EK voor veteranen op het programma. Het EK gaat plaatsvinden van 25 juni 2022 tot en met 2 juli 2022.

Logo WK Veteranen

De wedstrijden zelf starten op maandag 27 juni 2022. Er wordt gespeeld in klassen van 5 jaar: 40-44, 45-49 jaar et cetera. Aan het toernooi kunnen maximaal 5000 spelers deelnemen. Het is daarmee één van de grootste sportevents in de wereld in 2022. Iedere speler kan tevens een dubbelspeler aanwijzen of verzoeken om deze aangewezen te krijgen. Er wordt gespeeld in poules, waarvan de eerste 2 doorgaan naar de winnaarsronde en de overige naar de verliezersronde.

Combinatie met vakantie

Deelname aan het toernooi leent zich uiteraard prima voor een combinatie met een vakantie. Hotels kunnen via de toernooiorganisatie gereserveerd worden, maar het hoeft natuurlijk niet. Je kan ook zelf een hotel, camping of andere verblijfsruimte reserveren. Vaak is dat wel goedkoper. Deelname aan een dergelijk toernooi, levert een unieke ervaring op: leuke wedstrijden, mensen ontmoeten uit heel Europa en een vakantiegevoel. Hopelijk gaat Corona wederom geen roet in het eten gooien. Ik heb me al ingeschreven, wie volgt? Voor nadere informatie en inschrijving ga naar de website.

Ed Graumans