Dames Interland op 1 februari bij Shot

Op 1 februari speelt ons nationale damesteam bij Shot. Tegenstander is Frankrijk. De wedstrijd vindt plaats in het kader van het EK-landenteams en betreft een wedstrijd in de kwalificatieronde. Kom vooral kijken. De toegang is gratis. De wedstrijd start om 19:00 uur en de zaal is om 18:30 open.

flyer interloand dames nl frankrijk

Korte voorbereiding, basic uitvoering

De NTTB heeft Shot benaderd met de vraag of we samen de uitdaging aan willen gaan om op korte termijn deze interland mogelijk te maken. De datum is pas in een erg laat stadium definitief geworden. Gelet op eerdere samenwerking durven we de uitdaging wel aan. Maar dit betekent wel dat deze interland een vrij “basic” uitvoering wordt.

EK landenteams: de kwalificatie

Van 10 tot en met 17 september wordt het EK-landenteams gespeeld in het Zweedse Malmö. De kwalificatie voor dit toernooi vindt plaats in 2 voorrondes. In de eerste voorrondes zijn onze dames ingedeeld in de hoogste categorie: Niveau A. Op dit niveau spelen de 20 beste landen van het vorige EK. Er wordt in 6 groepen van 3 teams gestreden om directe kwalificatie voor het hoofdtoernooi. De nummers 1 en 2 gaan meteen door richting Malmö. De nummers 3 uit deze poules, hebben een herkansing via de tweede voorronde waar ze dan strijden tegen landen uit het lagere B-niveau.

Nederland in poule met Slowakije en Frankrijk

TeamNL speelt met Slowakije en Frankrijk in een poule. De eerste kwalificatiewedstrijd werd op donderdagavond 27 oktober 2022 gespeeld in Bratislava (Slowakije). Het team, bestaande uit Shuohan Men, Tanja Helle, Sanne de Hoop en coach Marcel Kraa, stond voor de grote uitdaging om het Slowaakse team, dat kwartfinalist was op het WK in Chengdu, te verslaan. De uitdaging bleek te groot. De wedstrijd werd met 3-1 verloren.

De uitwedstrijd tegen Frankrijk wordt op 29 januari gehouden in Frankrijk. Dat is dus 3 dagen voordat de thuiswedstrijd tegen les bleues wordt gespeeld.

In 2021 trof TeamNL Frankrijk tijdens de eindronde van het EK landenteams in Cluj-Napoca. Die wedstrijd werd toen verloren. Nederland trad toen aan met een compleet nieuw team (Emine Ernst, Shuohan Men en Sanne de Hoop). De Franse equipe ging in Cluj met het brons naar huis.

Opstellingen nog niet bekend

In welke formatie TeamNL zal spelen, is nog niet bekend. Brit Eerland is vanwege zwangerschap in ieder geval niet van de partij. TeamNL zal dus gevormd worden door Emine Ernst, Sanne de Hoop, Shohan Men of Tanja Hella. Het franse team kent sterke speelsters o.a. het 18-jarige toptalent Prithika Pavade die binnen de top 100 op de wereldranglijst speelt en Yuan Jia Nan de nr. 16 van de wereld.

Les Bleues Frans dames team

Dit geeft ook meteen de uitdaging van TeamNL aan, waarbij Shuohan Men de 65e plek op de Europese ranglijst inneemt, Tanja Helle 141, Emine Ernst 165 en Sanne de Hoop 230.