Clubkampioenschappen jeugd 2019

Net als vorig jaar werden de clubkampioenschappen jeugd gehouden verspreid over twee donderdagen: 16 mei de voorrondes en 23 mei de finales.

Voorronde

Bij de voorrondes hadden zich 10 spelers gemeld: een wat kleine opkomst, maar een aantal beginnende spelers vond dit waarschijnlijk een te grote sprong in het diepe. Job had de afgelopen 3 jaar de wisselbeker gewonnen, en hoewel hij er wel bij de voorronde bij was, had hij al aangegeven dit jaar er niet bij te kunnen zijn bij de finales, dus zou het sowieso spannend worden wie er dit keer met de beker vandoor zou gaan.

Tweede ronde

De tweede ronde ging dus verder met de winnaarspoule met Owen, Simon, Jacob en Michiel en in de verliezerspoule met Vincent, Pieter, Elina en Niek. De tweede ronde bestond uit een poule van 4 waarbij de beste 2 de finalewedstrijd zouden spelen.

Winnaarspoule

n de winnaarspoule was Michiel goed in vorm. Verloor hij in de poule nog met 7-11, 6-11 en 7-11 van Owen, in de tweede ronde won hij met 8-11 en 6-11. En misschien had Owen dan wel zijn dag niet, maar ook van Jacob won hij na een prachtige wedstrijd met 9-11, 11-9 en 18-20 (!). Ondertussen deed Simon goede zaken door alles in de poule te winnen. Daarmee eindigden Simon en Michiel dus in de finale. Hier bleek Simon, net als in de poule, te sterk voor Michiel, maar het was een mooie wedstrijd met prachtige ralleys: 11-7, 11-7 en 11-8.

Klik op het midden van het plaatje om de diashow te starten. Klik in een hoek voor de fullscreen optie of om te downloaden.

Verliezerspoule

In de tweede poule was het vooral een strijd tussen Vincent en Pieter. Elina en Niek spelen nog niet zo lang en zullen zich volgend jaar hopelijk meer in de strijd mengen! In de poule werd het tussen Vincent en Pieter 2-1 (8-11, 11-9, 11-4) voor Vincent, en in de finale was het spannender, maar wist Vincent toch duidelijk te winnen met 3-1 (11-9, 9-11, 11-9, 11-8).