Oudjaarsdubbel

Het is inmiddels traditie: jaarlijks wordt aan het eind van het jaar het Oudjaarsdubbeltoernooi gehouden. Het Shot Oudjaarsdubbeltoernooi is bedoeld voor zowel leden als oud-leden. Dat maakt het zo bijzonder. En omdat er wordt gespeeld met een handicap maakt iedereen kans op de overwinning.

Het Oudjaarsdubbel werd voor het eerst georganiseerd in 1985 toen Shot haar 25-jarig bestaan vierde. Dat was een goede gelegenheid om oud-leden uit te nodigen om nog weer eens naar Shot te komen om een balletje te slaan. Het bleek een groot succes en besloten werd om het tot een jaarlijks terugkerend festijn te maken. Inmiddels zijn we weer bijna 25 jaar verder en zijn er uiteraard veel oud-leden bijgekomen. We hopen ieder jaar op aanmeldingen van oud-leden uit alle Shot-periodes, dus zowel van leden van het eerste uur als van leden die nog niet zo lang geleden lid geweest zijn.

De organisatie van het Oudjaarsdubbel is al die jaren in handen van Kees Moers en Erik Oostenbrink. De afgelopen jaren is de organisatie versterkt met Guus Krabbenborg en Joop van Raaij. Traditiegetrouw vindt het toernooi plaats op de laatst beschikbare vrijdag van december.

Het oudjaarsdubbeltoernooi is lange tijd ook als Oliebollentoernooi aangeduid. Frans en Cocky Eimers hebben vele jaren grote partijen oliebollen gebakken om het toernooi extra luister bij te zetten. Deze traditie is daarna overgenomen door Henk en Caroline Claessen, maar nu is deze leuke traditie helaas verdwenen. Maar als iemand deze traditie voor één of enkele jaren nieuw leven in zou willen blazen, dan zou dat natuurlijk geweldig zijn!! Als je hiertoe bereid bent laat het dan weten aan de organisatie.

Speelwijze

Het Oudjaarsdubbeltoernooi is bedoeld voor leden en oud-leden. Je geeft je met een partner op als dubbel. Je kunt ook aangeven dat je wel mee wil doen maar nog geen dubbelpartner hebt. In dat geval vormt de organisatie een dubbel voor je. Een dubbel bestaat meestal uit spelers die verschillen in speelsterkte. Daarom wordt bij aanmelding gevraagd wat je speelsterkte is. De organisatie bepaalt vervolgens welke licentie het dubbel als geheel toegewezen krijgt. Vervolgens wordt met voorgift gespeeld als beide dubbels verschillen in licentie. De voorgift is groter naarmate het licentieverschil groter is. Er worden twee games gespeeld tot 21 punten (oude tellingswijze, echter geen
2 punten verschil, bij 21-20 einde game). Als beide games gewonnen worden dan krijg je 4 punten en de verliezer 0 punten, tenzij de verliezer bij elkaar 35 of meer tegenpunten behaald heeft . Dan krijgt de winnaar 3 punten en de verliezer 1 punt. Als beide dubbels een game winnen dan worden de punten gedeeld: 2-2. Het toernooi begint met poules van 5-8 dubbels (afhankelijk van het aantal aanmeldingen). Of er daarna nog weer in poules gespeeld wordt of direct via een afvalsysteem, wordt bepaald door de organisatie.

Oudjaarsdubbel

17+18 juni   Voorbereidingen verhuizing (oude en nieuwe locatie)
24+25 juni   Verhuizing naar nieuwe locatie