Bourgondisch smullen

Op 16 april vond het eerste deel plaats van het Bourgondisch diner bij de familie Ploeg in Bennekom. Steef Lips schreef een verslag van deze activiteit, geveild tijdens de Shot-veiling.

Bourgondisch diner uitgelicht

Daar hadden we al een tijd naar uitgekeken. Een lange periode van Covid verstoringen maakte het niet mogelijk om de aangeboden diensten tijdens de SHOT veilingen ten uitvoer te brengen. Maar op 16 april was het dan eindelijk zover en werd voor ons de eerste van een aantal diensten waarop we ingeschreven hadden realiteit. Het werd Bourgondisch smikkelen en smullen bij onze voorzitter. Onze veilingmeester voor het leven had deze maaltijd kennelijk dermate smakelijk aangeprezen, dat bij iedereen het water al in de mond liep. Het gevolg was een zo’n groot aantal smullers en smikkelaars dat ze in 2 groepen moesten worden ingedeeld. Ik weet tot nu toe nog steeds niet of we nu tot smullers of de smikkelaars behoorden. Ik denk de smullers want smullen dat deed deze groep wel. Helaas moest mijn partner Els verstek laten gaan vanwege een zware verkoudheid.

Welkom

Bij binnenkomst in huize Ploeg werden we welkom geheten door Jan, Catrin en Michiel met een Pastis. Dat maakte direct de tongen lekker los en de eerste grappen en grollen gingen al snel over de tafel.

Pastis

Diverse gangen

En toen was het tijd voor de eerste gang, een heerlijke Prei/spinaziesoep met gorgonzola (waarvan ik graag het recept zou ontvangen).

De Grote pan Boeuf Bourguignon die hier op volgde deed zowel in naam als in smaak recht aan de titel van dit stukje. Er was ook rekening gehouden met de vegetariërs onder ons want er kwam ook nog een pan op tafel met dezelfde ingrediënten maar waarbij het vlees vervangen was door aubergines. Als niet-vegetariër kon ik ook deze variant uitermate goed waarderen. Deze gerechten werden vergezeld door een heerlijke salade.

Als nagerecht was er nog de keuze tussen verschillende soorten ijs.

Bourgondisch diner 2022

Gesprekken

Behalve door al het lekkere eten wordt zo’n avond gemaakt door het aanwezige gezelschap. Er heerste een uitstekende sfeer met vrolijkheid, en interesse in de zaken die clubgenoten beroeren.

Zo waren er gesprekken over het aantal jaren lidmaatschap, maar ook over de plaatsen waar men was opgegroeid. Het was zeer opmerkelijk hoeveel mensen er wel niet een behoorlijk link met mijn geboorteplaats hadden. Daarnaast waren onze werkzaamheden een dankbaar onderwerp van gesprek. Erik opperde nog regelmatig om het Weerwolfspel te spelen, helaas werd daar geen gevolg aangegeven en bleef ik met de vraag zitten wat dat nou voor een spel is.

Bourgondisch diner 2022

Al met al was het zeer geslaagde avond. Voor mij een goed begin van al die nog niet vervulde excursies en maaltijden.

Steef Lips