AED-cursus

Sinds begin dit jaar beschikken we binnen ons clubgebouw over een Automatische externe defibrillator (AED). Afgelopen week heeft een aantal Shot-leden de cursus “Basic Life Support (BLS) Hulpverlener” gedaan.

Onder leiding van Gerard Kosters vond op donderdag 2 juni 2022 bij Shot een AED-cursus plaats. Toen we besloten om de AED aan te schaffen, hebben we meteen ook besloten dat er cursussen georganiseerd zouden worden. Het hebben van een AED is één, het apparaat kunnen bedienen en vooral durven te bedienen is twee.

Roland Mumm, Sietse Hoekstra, Sjaak van Heusden, Marieke Griffioen, Emma Solares, Els Otma, Wim Vermeulen, Joop van Raaij, Helma Drost, Ric de Vos, Berend Aukema en Steef Lips hebben de cursus gedaan en allemaal het certificaat gehaald. Het bestuur is van plan om ieder jaar een cursus te organiseren, zowel voor leden die nog geen certificaat hebben als voor certificaathouders als opfris-cursus.

AED-cursus-Ric-de-Vos