50+ Regio toernooi bij BIT

Op donderdag 14 maart werd weer het jaarlijkse regiotoernooi voor 50+ bij TTV BIT.NL in Ede georganiseerd. Jaarlijks worden er 4 soortgelijke evenementen gehouden. In januari bij SKF in Veenendaal, in maart bij BIT.NL in Ede, in september bij Treffers in Arnhem en in november bij Kracht & Vriendschap in Renkum. Zestig deelnemers, variërend in leeftijd van 50+ tot 80+, van tien verschillende clubs uit de regio streden om de prijzen.

Gezelligheid

Het is goed om te zien dat tafeltennis een sport is die je tot op hoge leeftijd met veel plezier nog kunt beoefenen. Gezelligheid en het onderling gesprek over de zaken die iedereen beroert zijn vaste onderdelen van de dag. Waarbij het mooi was dat oer-BIT.NL speler Hans Degenaar en jarenlang organisator van dit toernooi met applaus herinnerd werd.

Deelnemers 50+ toernooi v.l.n.r. Hein, John en Berend
Deelnemers 50+ toernooi v.l.n.r. Hein, John en Berend

Indeling

Er werden 4 negenkampen en 4 achtkampen gespeeld, waarbij er iedere wedstrijd 3 games gewonnen konden worden. Iedere gewonnen game telde mee in de eindstand. In iedere poule moest men 7 tot 8 partijen spelen.
Van SHOT deden Anneke Rot, John Peters en Hein Weisz voor de eerste keer mee. Berend Aukema en Steef Lips hadden al een aantal keren aan een dergelijk toernooi meegedaan. Anneke werd ingedeeld in poule 7, bij voorkeur had zij in de zwakste poule 8 gespeeld. John en Hein in poule 4, Berend in poule 3 en Steef in poule 1. Alleen in poule 1 werd met voorgift gespeeld vanwege de grote verschillen in speelsterkte.

Anneke's eerste toernooi
Anneke’s eerste toernooi

Resultaten

Ondanks de te hoge indeling wist Anneke nog een partij te winnen, maar met 3 gewonnen games werd zij laatste in haar poule. Berend werd met 10 gewonnen games 5e in zijn poule, maar de verschillen in deze poule waren erg klein. De nummer 2 van deze poule had slechts 2 games meer gewonnen dan de nummer 6. Steef had het zeer zwaar in zijn poule, waarin een hoofdklasser en 2 promotiehoofdklassers zaten. Met 5 gewonnen games werd hij laatste in deze poule. Hein Weisz hield John van de overwinning in hun poule. In de voorlaatste wedstrijd snoepte hij punten van John af waardoor John 2e werd met slechts 1 gewonnen game minder dan de nummer 1. Precies om 4 uur was de laatste wedstrijd afgelopen waarna iedereen met een prijs in natura naar huis kon gaan.

Felicitaties John
Felicitaties John

50+ toernooi in Wageningen?

Geopperd werd om ook een (dubbel)toernooi te houden bij Shot Wageningen of TTV Nijmegen. We zullen nog moeten bekijken of dit een haalbare zaak is.