De 3 jeugdclubkampioenen van 2017

Donderdagavond 18 mei streden de spelers in 3 klassen om het clubkampioenschap Jeugd 2017. Foto's van dit toernooi kunnen hier worden gevonden. Al vroeg op de avond streden in de voorronde de spelers in 2 grote poules voor een plek in de hoofdrondes. Het toernooi kreeg een vervolg in 3 klassen waaruit per klasse een clubkampioen moest opstaan. En dat geschiedde ook en hoe.

In dit vervolg streden in de poule klasse 3 Matthijs, Eduard, Tom en Michiel om het kampioenschap. De nieuwelingen Eduard en Michiel vertoonden veel voortgang maar konden niet voorkomen dat Tom hen net voorbleef en 2de werd. Deze klasse werd gedomineerd door Matthijs, zonder een game te verliezen. Een terechte kampioen van klasse 3. In de vierkamp van klasse 2 speelden Ruurd, Finn, Owen en Mats. De jongeling Finn (vierde plaats), speelde met technisch verzorgd spel, maar moest het afleggen door slim spel van de veel ervarene Ruurd (derde plaats). De show in deze poule stalen Mats en Owen. Mats zag als nieuweling zijn gevoel voor het spelletje beloond met een verrassende 2de plaats. Echter op een overtuigende wijze speelde Owen met passie en plezier en werd clubkampioen in klasse 2. In klasse 1 maakten Simon Y, Simon A, Nick en Job er een heroïsche strijd van. Al in de eerste ronde van deze poule speelden Job en Simon Yin een lange spannende en technisch hoogstaande wedstrijd. Job won uiteindelijk in de 5de game. Omdat ook Simon A en Nick in vorm waren en sterk speelden bleef het lang spannend. Zodat de laatste ronde begon met een gelijke stand waarbij elke speler 1 winstpartij achter zijn naam had staan. De laatste wedstrijden werden gewonnen door Job en Simon Y. Dit resulteerde in een 3de en 4de plaats voor Nick en Simon A. Clubkampioen werd Job die Simon Y voorbleef op een beter onderling resultaat. Het was een sportief en geslaagd kampioenschap waarbij nog vele senioren spelers konden genieten van de laatste ronde en getuigen waren dat Job net als vorig jaar nu ook weer de wisselbeker in ontvangst mocht nemen. Alle spelers gingen daarna rond kwart voor 9 voldaan en leeg gespeeld naar huis met een ervaring en prijsje rijker.