Competitie is bijna afgelopen

In de afgelopen periode hebben alle teams twee wedstrijden gespeeld.

Team 1, promotie-hoofdklasse, speelde als eerste een uitwedstrijd tegen directe concurrent SMD. Na een gelijk opgaande strijd werden de punten verdeeld: 5-5. Hierdoor kon SMD dus ook niet dichterbij komen. Alex en Matt wonnen beiden twee wedstrijden. De thuiswedstrijd werd tegen ONI gespeeld. Alweer werden de punten verdeeld: 5-5. Sophie won al haar wedstrijden. Dit team staat nu op eerste plaats met 7 punten voorsprong op de nummer 2.

Team 2, 1ste klasse, speelden twee uitwedstrijden. De eerste wedstrijd was tegen SKF en werd verloren met 7-3. Narda, Aad en Ric wonnen allemaal één wedstrijd. De volgende uitwedstrijd was tegen Herpen. Dit keer werden de punten verdeeld: 5-5. Ric en Johan wonnen beiden één wedstrijd. Dit team staat nu op de laatste plaats.

Team 3, 2de klasse, speelde de uitwedstrijd tegen koploper BIT, die duidelijk sterker was dan Shot. Shot verloor met 9-1. Mick wist de eer te redden voor Shot. De thuiswedstrijd was tegen Velp. Dit keer was Shot duidelijk een maatje groter dan de tegenstander, er werd gewonnen met 9-1. Jeroen en Sytse wonnen beiden al hun wedstrijden. Dit team staat nu op de tweede plaats, maar het gat met nummer 1 is te groot.

Team 4, 2de klasse, speelde eerst thuis tegen BIT. Met zes vijf-setters lijkt het een spannende strijd. Maar helaas worden vier van de zes vijf-setters door BIT gewonnen. Shot verliest de wedstrijd met 3-7. Wim, Johan en Anatolj wonnen allemaal één wedstrijd. De uitwedstrijd was tegen Hutaf. Ook hier weer veel vijf-setters, maar helaas vielen ze allemaal in het voordeel van Hutaf. De wedstrijd werd daardoor verloren met 7-3. Anatolj wist twee punten mee naar huis te nemen. Dit team staat helaas op de laatste plaats in de competitie.

Team 5, 3de klasse, speelde eerst de thuiswedstrijd, dit was tegen Sethone. Het was een relatief makkelijke wedstrijd en deze werd gewonnen met 8-2. Tonggao won al zijn drie wedstrijden. De uitwedstrijd was tegen SKF. Er was weinig medelijden met de tegenstander. Wilco, Sietse en Herman wonnen al hun wedstrijden en namen 10 punten mee naar huis. Dit team staat nu op een gedeelde tweede plaats, maar de nummer 1 heeft al zijn wedstrijden al gespeeld. Er is dus nog alles mogelijk!

Team 6, 4de klasse, speelden twee thuiswedstrijden. De eerste wedstrijd was tegen BIT, de koploper. Shot gaf goed tegenstand en het werd een gelijk spel: 5-5. Marijn won twee wedstrijden. De tweede wedstrijd was tegen HTTC, ook nu werd het een gelijk spel: 5-5. Jan en Anneke wonnen beide twee wedstrijden. Dit team staat nu op een derde plaats, maar slechts twee punten achter nummer 1. Er is dus nog wel wat mogelijk.

Team 7, 5de klasse, speelde eerst een uitwedstrijd, tegen Kracht en Vriendschap. Het werd en overwinning voor de thuisspelende partij met 7-3. Yale won twee wedstrijden. De thuiswedstrijd was tegen plaatsgenoot De Stuiterd, de koploper. De Stuiterd kwam met slechts twee spelers. Er waren dus al drie punten voor Shot binnen, Helma maakte daar nog één punt bij, waardoor er met 4-6 verloren werd. Dit team staat nu op een vijfde plaats, maar is nog niet zeker van handhaving in de vijfde klasse.

Komende vrijdag zijn de laatste thuiswedstrijden. Kom nog even op deze laatste avond aanmoedigen.