In Memoriam: Gerrit van Dreven

Op woensdag 11 januari 2017 bereikte ons het bericht dat op 5 januari ons oud-lid Gerrit van Dreven op 87-jarige leeftijd is overleden. Gerrit is gedurende vele jaren een belangrijke steunpilaar voor onze vereniging geweest.

Zo heeft Gerrit vanaf 1988 de zaalverhuur verzorgd en was hij altijd aanwezig als de zaal voor huurders en bij evenementen open gedaan en afgesloten moest worden. Vanaf 1995 namen Gerrit en zijn vrouw Jansje ook het beheer van de barsleutels en het bekende geldzakje over. Iedereen wist de weg naar zijn huis, even verderop aan de Churchillweg, te vinden. Gerrit was ook een echte gastheer. Als recreant was hij iedere dinsdag aanwezig, en maakte hij nieuwkomers wegwijs op Shot. Samen met Mack Coppes heeft Gerrit jaren de barinkopen gedaan. Gerrit was ook een zeer handige doe-het-zelver. Hij ondersteunde de technische commissie met het onderhoud en reparatie van tafeltennismaterialen zoals de tafels en de netjes, en maakte hij bijvoorbeeld de opvouwbare teltafeltjes die we nog steeds in gebruik hebben. Op een gegeven moment ging het minder goed met Gerrit , werd hij vergeetachtig, en kon hij de weg naar huis steeds minder goed terugvinden. In 2005 en 2006 moest hij helaas al zijn activiteiten voor SHOT staken. Hij genoot nog wel van het tafeltennis en van de sfeer. Gedurende enige tijd hebben enkele SHOT-leden Gerrit op de dinsdag opgehaald en thuisgebracht, maar het ging steeds moeilijker, en geleidelijk raakte Gerrit uit ons vizier. We zijn Gerrit dankbaar en zullen hem herinneren als een man van woord en daad,trouw aan zijn beloftes en sociaal voor zijn medemens.